Braşov: Mihaela Opria promovează sportul pentru sănătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De peste zece ani, Mihaela Opria este instructor de aerobic. Mişcarea este esenţa vieţii sale şi luptă pentru a promova sportul pentru sănătate.

Încă de când era copil, Mihaela şi-a dorit să devină gimnastă, dar o problemă de sănătatea i-a curmat visul. La numai şase ani a suferit două intervenţii chirurgicale care i-au salvat viaţa, dar medicii i-au interzis cu desăvârşire să facă ceea ce îşi dorea cel mai mult: sport.

„Perioada de la 6 la 14 ani a fost una de calvar pentru mine. Au fost nişte ani de chin, am făcut zeci de tratamente, recuperare, plângeam în fiecare zi", îşi aminteşte instructoarea de aerobic.

 Acum, însă, Mihaela priveşte cu încredere în viitor, pentru că îşi dă seama că nimic nu a împiedicat-o să îşi atingă visul. La 14 ani, când era deja mult prea târziu, Mihaela s-a înscris la cursuri de balet şi dans modern.

„Nu am putut face perfomanţă tocmai pentru că, în perioada în care am suferit, luasem foarte mult în greutate. Aşa am început să merg la aerobic şi acest lucru mi-a schimbat total viaţa", îşi aminteşte Mihaela.  

Din client, instructor

Pentru că la cursuri a prins foarte rapid exerciţiile, Mihaela a fost remarcată de profesori şi invitată să predea tehnicile pe care ea a reuşit să le execute cu pasiune şi măiestrie. Dintr-o simplă clientă, Mihaela a fost cooptată în echipele de instructori ale sălilor pe care le frecventa şi astfel, la 20 ani, a reuşit să câştige şi primii bani din această pasiune.

„La scurt timp m-am înscris la tot felul de cursuri de perfecţionare. De altfel, sunt într-o continuă învăţare. Am reuşit să am alături master traineri renumiţi în branşă, din Italia, Anglia şi Germania", spune, cu mândrie, Mihaela.

După toate aceste eforturi, femeia a reuşit să obţină atestate şi premii, dar nu vrea să se oprească aici. „Visul meu este să ajung un presenter renumit, adică să particip la convenţii de aerobic, care înlesnesc schimbul de experienţă dintre trainerii din toată lumea. Cei mai renumiţi se strâng într-o locaţie şi predau de pe scenă noutăţile din domeniu. Îmi doresc să ies în evidenţă", a explicat Mihaela.

Promovează sportul

Mihaela predă la una dintre cele mai cunoscute săli de aerobic din Braşov şi este mândră să spună că aparatura de aici este unică în Braşov şi, în unele cazuri, chiar şi în ţară. Instructoarea oferă lecţii de step coregrafic, care îi place şi cel mai mult, fitbox, fitball, dance aerobic, tone trainning şi stretching.

„Mişcarea este foarte importantă. Ar trebui să fie o regulă de viaţă. Fiecare persoană ar trebui să-şi facă timp pentru sport, pentru că înseamnă sănătate", a încheiat Mihaela.

Întrebări şi răspunsuri

Poţi face portretul pesoanei care vine la sală?

Vin şi fete şi băieţi, deopotrivă. Cei mai mulţi vin fie pentru a pierde din greutate, fie pentru a arăta bine, dar nu asta contează cel mai mult. Majoritatea şi-au creat o întreagă reţea de prieteni şi vin mai mult pentru a se întâlni. De 8 Martie, de exemplu, toată trupa de fete de la aerobic a sărbătorit aici.

Care sunt cele mai inedite lecţii pe care le predai?

Lecţiile cu ajutorul aparatelor „Zero" şi „Rebound" sunt unice în Braşov şi chiar şi în ţară. Primul este extraordinar pentru exerciţiile de tonifiere a muschilor, ajută la menţinerea echilibrului şi balansului. Cel de-al doilea este o minitrambulină, care ajută la antrenamentele cardiovasculare şi este foarte distractiv.

Ce-i place:

Îmi place foarte mult să danzez şi să ascult muzică. Cel puţin din aceste lucruri simple se compune universul meu. De altfel, la meseria mea, cel mai mult îmi place când predau step coregrafic. Mi-ar plăcea să ajung cel mai bun presenter.

Ce nu-i place:

Nu-mi place că multă lume nu înţelege că îmi doresc foarte mult să avem în Braşov o echipă de aerobic şi sport puternică, pentru a putea oferi educaţie pentru sănătate. Nu-mi place că în Braşov nu există această mentalitate.

Profil:

Data şi locul naşterii: 23 octombrie 1970, Braşov

Studii: Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, în curs

Familie: necăsătorită

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite