Mihaela Baciu este specialistă în coafuri inedite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A participat la numeroase seminarii şi concursuri de hair - styling şi s-a specializat şi în tatuaje cosmetice semipermanente.

Încă de când era mică a fost atrasă de coafuri şi de latura estetică, în general. De cum a împlinit vârsta majoratului a şi început să profeseze şi imediat după revoluţie a început să meargă la toate cursurile de specializare la care a avut ocazia.

„Am făcut şcoala profesională la UCEOM, cu toate specializările: manichiură, pedichiură, frizerie, coafură. După revoluţie am vrut să învăţ cât mai multe, să mă menţin la un standard cât mai înalt. În 2001 mi-am deschis un mic salon doar de coafură, după care am făcut şi cursurile de specializare pentru cosmetică şi estetică corporală şi facial, aşa că am extins salonul şi pe aceste laturi. Partea pe care o iubesc cel mai mult rămâne, însă, părul", mărturiseşte braşoveanca. Pentru a fi tot timpul la înălţime, a participat la cursuri de perfecţionare în Londra, Milano, Praga, Verona şi în mai multe oraşe din Ungaria şi Grecia.

Braşoveanca recunoaşte că nu este îndeajuns niciodată să fii foarte bun pentru a te menţine pe o poziţie bună în acest domeniu. Foarte important, spune ea, este comunicarea pe care o are fiecare cu cea sau cel care îi intră pe uşa salonului.

„Trebuie ţinut cont de dorinţele clientului. Evident că trebuie să şi sfătuieşti, să ai ochiul format pentru a vedea cum îi stă cel mai bine, însă clientul trebuie să se simtă ca acasă la tine şi să nu faci ceva absolut diferit de ceea ce îşi doreşte. Trebuie să ai şi un caracter frumos. Toate trebuie combinate: caracterul, talentul, profesionalismul, comunicativitatea. Doar aşa îţi poţi fideliza clientul, lucru care este foarte important în această meserie", mai crede hair-stylista.

Premiul pentru fantezie

Aături de numeroase cupe şi dimplome, pe rafturile salonului se află şi cea mai importantă recunoaştere pentru Mihaela Baciu. Este vorba de dimploma care atestă faptul că a câştigat marele premiu la Concursul de Fantezie, în 2003, la Bucureşti.

Din juriu a făcut parte şi Patrick Cameron, un nume răsunător în domeniul hair-styling-ului. „Este un premiu important pentru că mie îmi place foarte mult să creez, să personalizez fiecare coafură, îmbinând culoarea cu stilul persoanei. Din păcate, nu pot face acest lucru tuturor clientelor, pentru că unele te lasă, altele nu. Trebuie să ţin cont de fiecare în parte", mai spune Mihaela.

Curs de tatuaj semipermanent

Braşoveanca a făcut chiar şi un curs de tatuaj cosmetic. Acesta reprezintă pentru multe braşovence o salvare de la timpul pierdut dimineaţa pentru un machiaj perfect. Tatuajele cosmetice sunt semipermanente, acestea fiind absorbite în piele în cel mult cinci ani.

„Cu ajutorul acestor tatuaje se retuşează sau chiar se construiesc sprâncene, se face un contur de buze sau se corectează acestea, dacă au anumite defecte şi se poate realiza şi un contur de ochi. Tatuajele acestea schimbă foarte mult fizionomia feţei", mai povesteşte braşoveanca.


Întrebări şi răspunsuri

Ce se poartă anul acesta cel mai mult?

Se poată buclele, coafurile lejere, aerisite şi cu volum. Se pot pune adaosuri de păr, strasuri, cordeluţe, piepteni şi diferite accesorii, care dau un aspect fin, rafinat. Culorile merg mult spre maro, arămiu, cupru, violet şi blond. Tunsorile sunt în general drepte, fidelizate, cu foarte multă mişcare, bretonul asimetric şi tunsorile caschetă.

S-au schimbat dorinţele clienţilor, în timp?

Lumea s-a schimbat foarte mult, deci şi clienţii. Au devenit mult mai grăbiţi, mai pretenţioşi. Toată lumea vrea repede şi bine. Nimeni nu mai are timp să se şi relaxeze.

Ce-i place

„Îmi place să citesc, deşi îmi cam lipseşte timpul deocamdată. Ador să mă plimb cu familia mea, să vizitez locuri noi şi să mă relaxez ascultând o muzică bună. Cântăreţii mei preferaţi sunt Eros Ramazzoti şi Phil Collins", mărturiseşte Mihaela.

Ce nu-i place

„Nu suport minciuna şi nu îmi place deloc frigul, gerul, gălăgia aceea de haos. Nu îmi plac absolut deloc nici gandacii, dar nici târâtoarele de orice fel. Nu îmi plac mâncărurile care nu sunt aspectuoase, nu mănânc prăjeli şi nu beau niciodată bere".

Profil

Născută. 1 iunie 1973, Braşov.

Studii. Studii de hair styling.

Familie. Căsătorită, un băieţel.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite