Mielul, cea mai scumpă „trufanda“ pe masa de Paşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comercianţii au expus carnea şi îşi aşteaptă clienţii, foto: Bogdan Crăciun.
Comercianţii au expus carnea şi îşi aşteaptă clienţii, foto: Bogdan Crăciun.

În pieţe, se lucrează la amenajarea standurilor speciale pentru comercializare În Piaţa Dacia au apărut deja primii comercianţi care vând carnea cu 25 de lei kilogramul.

Dacă braşovenii nu au intrat încă în febra cumpărăturilor pentru Paşte, comercianţii din pieţe se pregătesc abitir pentru zilele ce urmează. Tarabele sunt pline cu verdeţuri, nucă pentru cozonac, ouă şi alte bunătăţuri, iar în pieţe se fac ultimele pregăturiri pentru amenajarea spaţiilor speciale în care se vor vinde mieii. Primii miei au apărut deja la vânzare în Piaţa Dacia.

„Avem miei de câteva zile. S-au vândut destul de bine, chiar dacă preţul e mai mare comparativ cu anul trecut. Unii oameni vin, se uită şi merg mai departe. Cine îşi doreşte un Paşte tradiţional nu se mai uită la bani", ne-a spus Hajnalka Orban, vânzătoare în Piaţa Dacia.

Preţuri prea mari

Braşovenii se uită cu jind la carnea de miel şi pleacă mai departe. Preţurile li se par astronomice faţă de cele de anul trecut, când un kilogram de carne de miel se vindea şi cu 15 lei.

Preţurile sunt un pic speculate, dar Dumnezeu are grijă de noi. Totuşi, trebuie să cumpărăm că n-avem ce face, doar o dată pe an e Paştele. Faţă de anul trecut este destul de scump, dar e greu şi pentru producători şi ar trebui să crească salariile, nu preţurile", a spus Ion Ilău, pensionar de 67 de ani.

Şi mai scump în hipermarketuri

Hipermarketurile se grăbesc şi ele să prezinte ofertele de sărbători. De exemplu, la Real, mielul întreg se vinde cu 23, 99 de lei kilogramul, iar preţul pentru pulpa de miel ajuge la 30 de lei kilogramul. „E scump, dar eu o să cumpăr foarte puţină carne de miel. Anul acesta va fi o delicatesă pe masa de Paşte. E păcat că lumea nu mai poate să cumpere nimic acum", a spus Maria Stoian, o pensionară de 63 de ani.

 Alte hipermarketuri s-au orientat către specialităţile de Paşte, gata preparate. De exemplu, drobul se vinde şi la kilogram, dar şi ambalat. 400 de grame de drob produs în România costă 9,32 de lei, iar cel vrac se vinde cu 24 de lei kilogramul.

Dacă optaţi să cumpăraţi partea din faţă a mielului, cu tot cu cap, trebuie să scoateţi din buzunar 24,99 de lei pe kilogram. Partea din spate se vinde cu  25, 99 de lei kilogramul. Pentru cei care doresc să înlocuiască carnea de miel cu cea de iepure trebuie să scoată din buzunar 29, 30 de lei pe kilogram.

Este foarte scump pentru veniturile noastre. La cât câştigăm în ziua de azi, e strigător la cer", Ion Chiriac, de 48 de ani, muncitor.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite