"Novembriştii", stupefiaţi de micşorarea indemnizaţiilor, ies cu ameninţări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Membrii Asociaţiei braşovene „15 Noiembrie 1987" au rămas stupefiaţi de decizia de astăzi a Guvernului de a le reduce indemnizaţiile cu 15%.

Vicepreşedintele aosciaţiei, Dănuţ Iacob s-a declarat extrem de surprins de decizia luată, precizând că „dacă asta consideră actualii guvernanţi că merităm noi, asta ne oferă. Îmi este şi greu să comentăm în vreun fel această nedreptate care ni se face. Nu cred că aceasta este soluţia de face economii la bugetul statului. Noi intenţionam să ieşim în stradă din solidaritate cu alte actegorii sociale, însă acum suntem direct interesaţi. Vom vedea în şedinţa de sâmbătă ce decizie vom lua".  

Prin acelaşi act normativ s-au redus şi nivelul pensiei sociale minime garantate de la 350 de lei la 300 de lei. Veteranii de război, eroii şi persoanele persecutate din motive politice îşi vor pierde o parte din venituri. Scăderea de 15% se va aplica la indemnizaţiile şi sporurile invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război, drepturilor persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 5 martie 1945, precum şi ale celor deportate.

Vor fi reduse şi indemnizaţiile persoanelor care au efectuat stagiul militar în cadrul Direcţiei Generale a Serviciului Muncii, în perioada 1950 - 1961, ale eroilor Revoluţiei din decembrie 1989 şi ale celor care au avut de suferit în urma revoltei muncitoreşti anticomuniste din Brasov, în noiembrie 1987.

Am încercat să-l contactăm telefonic şi pe preşedintele Asociaţiei „15 noiembrie 1987", deputatul PD-L Florin Postolachi, pentru a obţine un punct de vedere, însă fără succes.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite