Braşov: Marţipanul cu fructe uscate, „vedeta“ Târgului Slow Food (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prăjiturile din marţipan cu mere, pere, afine, prune, portocale, ananas, căpşuni, coniac şi vişine, muscat alb şi struguri au fost îndelung admirate de cei care au vizitat în această dimineaţă noua ediţie a Târgului de produse naturale, organizată în Piaţa Sfatului.

Dulcile delicii au fost aduse la Braşov de un mic producător artizanal din Budapesta, iar cei care nu au rezistat tentaţiei au plătit 10 lei pentru două prăjituri, un kilogram fiind pus la vânzare cu 90 de lei. „Îmi place foarte mult marţipanul. Absolut toate prăjiturelele expuse aici arată foarte bine şi sunt frumos aranjate. Chiar mă tentează...", a spus Ami Ratiu (29 ani), venită în vizită la Braşov tocmai din Köln.

image

Cei care au trecut astăzi prin Piaţa Sfatului nu s-au putut abţine să nu cumpere măcar o prăjitură cu marţipan. „Ne-au furat ochii pur şi simplu. Este absolut tentant, oricând te-ai stăpâni, arată superb", a declarat Eleonora Ioniţă (62 de ani).  

Secretul deliciilor ungureşti

Cea mai delicioasă şi recunoscută prăjitură adusă de producătorul Maria Borzac, din Budapesta  este prăjitura din marţipan cu muscat alb şi struguri. Făcută din 75% marţipan şi migdale şi 25% zahăr, prăjitura ungurească este renumită în Budapesta.

image

„Marţipanul şi migdalele se amestecă cu strugurii, se pune vinul, apoi se pune în ciocolată neagră, după care fiecare bucată este stropită cu ciocolată albă. Absolut totate prăjiturile sunt făcute manual şi conţin numai produse naturale", ne-a dezvăluit producătoarea. Marţipanul din compoziţie este procurat din Germania, iar celelalte componente sunt cumpărate din Ungaria. Tot producătoarea ne-a mărturisit că pentru o delicioasă prăjitură se munceşte aproximativ 3 minute şi că dragostea cu care se realizează şi marţipanul reprezintă secretul succesului. Culoarea celorlalte prăjituri, puse în vânzare la târgul de produse 100% naturale este dată de sucul natural al fructelor din care sunt făcute.

image

În cazul în care nu aţi ajuns să degustaţi astăzi minunatele dulciuri expuse la târgul din Piaţa Sfatului, puteţi să o faceţi mâine între orele 10.00 şi 16.00.  

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite