Braşov: Măsuri pentru siguranţa pe stadioane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: S-au avansat mai multe propuneri pentru creşterea gradului de securitate la întrecerile sportive
Braşov: S-au avansat mai multe propuneri pentru creşterea gradului de securitate la întrecerile sportive

Subprefectul Ciprian Băncilă i-a convocat astăzi pe reprezentanţii principalelor instituţii abilitate în asigurarea în condiţii de siguranţă a competiţiilor sportive din judeţ.

Scopul întrunirii a fost de a stabili noua componenţă a Comisiei judeţene pentru combaterea violenţei în sport şi reactivarea acestei structuri.

„În urma discuţiilor purtate s-a decis ca din această comisie să facă parte, pe lângă Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Braşov, Jandarmerie, Unitatea Mobilă de Jandarmi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Poliţia Comunitară şi reprezentanţii principalelor cluburi sportive din judeţ", a precizat subprefectul.

Ciprian Băncilă a menţionat că pe viitor se vor lua măsuri pentru o mai bună securizare a stadioanelor şi sălilor sportive unde au loc competiţii, mai ales că legislaţia în domeniu se află în curs de modificare şi va cuprinde elemente noi de siguranţă.

„Mai sunt multe lucruri de făcut în acest domeniu. Spre exemplu, vom pune accent în următoarea perioadă pe pregătirea specială a angajaţilor firmelor de ordine şi pază cu care au contracte cluburile sportive pentru gestionarea unor competiţii de risc. Acest gen de instructaje se pot asigura de către Jandarmerie. De asemenea, vom îmbunătăţi planurile de acţiune ce se elaborează înaintea competiţiilor sportive, astfel încât să se cunoască foarte clar care sunt atribuţiile tuturor instituţiilor din aparatul de ordine", a adăugat acesta.

Propunere: personalizarea biletelor de intrare

O altă problemă ridicată de reprezentanţii forţelor de ordine s-a referit la amplasarea bannerelor publicitare pe gardurile care delimitează suprafeţele de joc. Potrivit Legii nr. 4/2008, acest gen de amplasare este interzis, având în vedere că poate bloca intervenţia în caz de situaţii de urgenţă. În acest sens, participanţii la dezbateri au propus amenajarea unor panouri speciale care să fie destinate amplasării acestor materiale publicitare.

O altă propunere formulată de membrii comisiei s-a referit la personalizarea biletelor de intrare la competiţii, dacă este posibil, sau utilizarea la intrare a unei liste cu datele de identitate ale spectatorilor, astfel încât să se identifice cazurile de bilete falsificate. „Este foarte important să avem o evidenţă clară a numărului celor care asistă la aceste meciuri, având în vedere că, din condiţii de securitate şi pentru o intervenţie optimă în situaţii de urgenţă, legea stabileşte că numărul de bilete vândute nu poate depăşi 90% din capacitatea arenei sportive", a concluzionat subprefectul Ciprian Băncilă.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos

image

 

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite