Mărţişoarele suflate cu aur, ultima modă FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mărţişoarele aurite sunt la mare căutare. Foto: Stelian Grăjdan
Mărţişoarele aurite sunt la mare căutare. Foto: Stelian Grăjdan

Tarabele din centrul oraşului s-au umplut de simbolurile primăverii, iar comercianţii aşteaptă clienţi. Mărţişoare unicat, lucrate manual personalizate, create în atelierele de hand-made. Aceasta este noua tendinţă la Braşov.

Anul acesta, comercianţii cu tradiţie din Braşov s-au gândit să creeze mărţişoare-bijuterii, care pot fi purtate tot timpul anului. Mărţişoare tip broşă, coliere sau brăţări, dar şi cercei sunt doar câteva dintre ofertele comercianţilor.

Mărţişoare pot fi folosite si pe post de bijuterii

Avem mărţişoare unicat, create manual, suflate cu aur, special pentru toate doamnele şi domişoarele. Suntem singurii din Braşov care vin pe piaţă cu aşa ceva. Bijuteriile au un certificat de autenticitate pe anul 2010 şi pot fi purtate şi în afara sezonului de mărţişor", a spus Stelian Nicolae, comerciant.

Preţurile martisoarelor aurite se încadrează între 14 şi 35 de lei

Preţuri pentru toate buzunarele

 Cel mai ieftin mărţişor suflat cu aur costă 14 lei, iar cel mai scump poate fi cumpărat la preţul de 35 de lei. „Preţurile diferă în funcţie de calitatea mărţişorului şi de semnificaţia sa. Trifoiul cu patru foi, potcoava şi cele în formă de animale s-au vândut foarte bine", a mai spus comerciantul.

Marţişoarele sunt create manual

Şi braşovenii apreciază mărţişoarele cu stil. „Cred că sunt într-adevăr speciale, faţă de kitsch-urile cu care ne-am obişnuit în fiecare sezon. Ideea este foarte bună şi cred că era timpul ca vânzătorii să-şi cizeleze marfa", a spus Raluca Nedelcu, o clientă de 27 de ani.

Şi, pentru că ambalajul atrage clienţii, mărţişoarele sunt încorporate într-o felicitare pe care se pot scrie urări. „Mărţişoarele de anul acesta sunt mai deosebite decât cele din anul trecut. Sunt mult mai elegante şi mai frumoase", a spus Elena Octav, clientă, 48 de ani.

Marfa este admirată de trecători

Mărţişoare personalizate

În această perioadă atelierele de hand-made sunt pline de braşoveni care vor să creeze mărţişoare pentru a le oferi mamelor şi femeilor din viaţa lor.

Cei mai mulţi îşi exersează imaginaţia făcând mărţişoare din pastă de modelaj, din elemente decorative, panglici, inimioare, buburuze sau pictează pe sticlă în miniatură.

Atât cei mici, cât şi cei mari sunt bucuroşi că pot oferi cadouri făcute chiar cu mâna lor.

„Nu contează cât de artistic este mărţişorul, cât dragostea pe care o pun «meşterii» pentru a crea acel cadou. Este important ca atunci când creezi un cadou să se vadă ceva din tine acolo, din personalitatea ta", a spus Ovidiu Poruţiu, artist hand-made.

 Târguri de Mărţişor şi Dragobete

Centrul „Reduta" va găzdui de mâine Târgul de Dragobete. Evenimetul durează patru zile, iar braşovenii vor putea face shopping tradiţional. De joi, la complexul Olimpia se deschide Festivalul Mărţişorului unde se vor găsi mărţişoare pentru toate gusturile.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite