Braşov: Mădălina Huştiu, tânără speranţă a jazz-ului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Activează de câteva luni într-o trupă de jazz, dar şi-a început cariera muzicală de mic copil, pe masa din sufragerie, cântând la „pix" şi primind aplauze furtunoase din partea familiei.

Mădălina Huştiu visează să ajungă o binecunoscută solistă de jazz. Plină de energie, Mădălina îşi petrece întreaga zi studiind şi spune că şi noaptea visează muzică. „Toată aventura mea cu muzica a început în clasa a XI-a, când m-am înscris la un concurs de cântece în limba franceză. Atunci am luat legătura cu un muzician pe care l-am rugat să mă asculte. El mi-a fost mai apoi, profesor de pian şi chitară şi m-a încurajat foarte mult", povesteşte Mădălina.

În aceea perioadă, Mădălina s-a îndrăgostit de jazz. „Tot profesorul meu mi-a insuflat şi dorinţa de a cânta jazz. Am cântat şi muzică uşoară şi clasică, dar de jazz m-am îndrăgostit iremediabil", mai spune Mădălina.

Este studentă la litere

  Mădălina Huştiuc îmbină utilul cu plăcutul. Pentru că este olimpică naţională la limba franceză, tânăra a ales Facultatea de Litere din Braşov, dar s-a grăbit să se înscrie şi la şcoala Populară de Artă din Braşov.

image

Scena este locul în care mă simt cel mia bine. Şi în şcoala generală şi în liceu, eu eram sufletul scenei. Am cântat pe scena Casei de Cultură, nu era spectacol în care să nu fiu implicată", declară Mădălina. Tânăra artistă ia acum lecţii de jazz, sub îndrumarea profesorului universitar Valentin Munteanu.

Am avut mari probleme cu locul în care puteam repeta la Braşov, până când am aflat că la Casa de Cutură a Studenţilor există spaţiu berechet", spune Mădălina.

Colecţie de premii

De şase luni, Mădălina este solista trupei studenţeşti Transilvania Jazz Band, formată din studenţi ai Facutăţii de Muzică din Braşov. Ceea ce a recomandat-o pe Mădălina pentru „postul" de solistă au fost nenumăratele premii obţinute la festivalurile de jazz din ţară. Tânăra a obţinut premiul I la Festivalul de Tinere Talente, locul al II-lea la festivalul „Stelele tinereţii" şi „Minimegastar" şi premii de participare la Festivalul „Serbările Unirii"şi Festivalul „Gaudeamus".

Anul acesta am reprezentat Alianţa Franceză din Braşov la un festival de cântec franţuzesc din Bulgaria, la care am fost invitată şi la anul", spune, cu mândrie, Mădălina. Tânăra crede că dacă nu ar fi iubit limba franceză atât de tare, nu ar fi ajuns astăzi să cânte.

Pentru că ştiam limba franceză, am avut posibilitatea de a pleca din ţară. Tot limba franceză mi-a oferit şansa de a intra în minunata lume a muzicii", crede Mădălina Huştiu. Trupa în care activează Mădălina a fost invitată să deschidă ediţia de anul acesta a Cerbului de Aur, asta doar în cazul în care se va mai organiza.

Întrebări şi răspunsuri:

Cum te susţin părinţii tăi în ceea ce faci?

Părinţii mei au fost foarte speriaţi la început. Le era teamă că n-am să mai învăţ, mai ales că, fiind olimpică la franceză, sperau că am să dau la ASE în limba franceză. Dar le-a trecut. Au mare încredere în ceea ce fac şi sunt alături de mine.

Ce proiecte de viitor ai?

Toată timpul meu îl dedic muzicii. Avem un proiect interesant, iniţiat de profesorul Mircea Tudoran, care ne oferă şansa de a cânta în afara ţării într-un turneu. Rămâne dechisă şi invitaţia de a cânta la Cerbul de Aur şi avem şi multe alte proiecte de viitor împreună cu Sony Music.

 Ce-i place: Limba franceză a fost şi este marea mea pasiune. În general, când îmi place o piesă o ascult până la epuizare, până când îi enervez pe toţi oamenii din jurul meu. Îmi place să mă plimb în natură.

Ce nu-i place: Nu-mi place lipsa de seriozitate din domeniul muzicii. Totul depinde de ambiţie, de dăruire. Se doreşte schimbarea, dar doar teoretic şi fără muncă nu cred că poţi să obţii nimic.

Profil:

NĂSCUT: 23septembrie 1990, Victoria, judeţul Braşov

STUDII: Facultatea de Litere, Universitatea „Transilvania", Braşov

FAMILIE: părinţi, o soră

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite