Braşov: Machete feroviare din toată lumea, la Reduta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Salon de trenuleţe electrice sau cu aburi, în miniatură. Foto: arhiva ADS
Salon de trenuleţe electrice sau cu aburi, în miniatură. Foto: arhiva ADS

Expoziţia internaţională se adresează vizitatorilor de toate vârstele, curioşi de micile minuni tehnice. Salonul de trenuleţe electrice sau cu aburi, în miniatură, s-a bucurat de succes timp de trei ani consecutiv. Ediţia din acest an va reuni peste zece colecţionari din ţară şi străinătate.  

Expoziţia internaţională de machete feroviare „Colecţii şi colecţionari" a ajuns la cea de-a patra ediţie. Salonul de trenuleţe electrice sau cu aburi, principala atracţie pentru pasionaţii de machete feroviare, găzduită de Centrul Cultural „Reduta" se organizează încă din 2007. Ediţia din acest an va reuni colecţionari din Iaşi, Cluj-Napoca, Arad, Braşov şi Bucureşti, dar şi un producător de matelial rulant din Italia, care face machete româneşti.

Locomotiva electrică 060-EA, vedeta expoziţiei

La ediţia de anul trecut, piesa de rezistenţă a fost locomotiva electrică 060-EA. Locomotiva electrică românească, dată în folosinţă în 1965, este cea mai iubită atât de colecţionari, cât şi de mecanicii CFR. Anul acesta, la Braşov va fi adusă locomotiva electrică 060-EA Delfin, fiind denumită de cunoscători drept cea mai modernă locomotivă de la CFR (modernizată după 2009).

Expoziţie cu vânzare

Pe lângă vizionare, cei interesaţi îşi pot achiziţiona diverse machetuţe cu care să-şi compleze propria colecţie. Astfel, la vânzare vor fi scoase atât locomotive cât şi vagoane de toate tipurile şi mărimile. Preţurile unei astfel de machete depăşeşte 100 de lei. De asemenea, de la Reduta se pot cumpăra şi trenuri complete, preţul unui astfel de obiect putând ajunge chiar şi până la 350 euro.

Expoziţia poate fi vizitată până duminică, între orele 10.00 şi 19.00.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite