Braşov: Localnicii din Victoria se simt abandonaţi poluării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autorităţile recunosc că există un disconfort Foto: Arhivă
Autorităţile recunosc că există un disconfort Foto: Arhivă

Chiar dacă localnicii s-au plâns la toate autorităţile competente, că emanaţiile din aer, provenite de la combinatul chimic din localitate, au devenit tot mai insuportabile, măsurătorile arată totul este în regulă şi că nu este altă soluţie decât să respire mirosurile pestilenţiale.

Mai citiţi şi:

Localnicii din Victoria, condamnaţi să respire aer contaminat

„Odată cu sosirea Purolite în Victoria, a început calvarul locuitorilor. Zilnic, dar mai ales dimineaţa, aerul este imposibil de respirat", se plânge unul dintre localnici pe un blog. Chiar dacă mirosurile deranjante persistă, teoretic, conform măsurătorilor efectuate de către specialişti,  totul este în regulă, numai că cetăţenii din Victoria se tem pentru sănătatea lor, ţinând cont că societatea lucrează cu substanţe chimice.

Situaţii accidentale de poluare

Locatarii Asociaţiei de Proprietari nr. 20 de pe strada Oltului au reclamat situaţia la începutul anului Primăriei, iar aceasta, la rândul ei, a trimis plângerea autorităţilor de mediu, care au trimis un răspuns „încurajator": „S.C. VIROMET S.A şi S.C. PUROLITE S.R.L. funcţionează legal din punct de vedere al mediului, având autorizaţii de mediu emise, acestea fiind în viogoare. Ambele societăţi sunt producătoare de substanţe chimice sau amestecuri chimice. Discomfortul poate proveni din producţia societăţii şi din epurarea apelor uzate din Viromet".

Poluare „legală" iarna

De asemnea, Garda de Mediu i-a informat pe localnici că pot fi situaţii accidentale de poluare cauzate de curenţii de aer, dar şi de temperaturile exterioare. Cu alte cuvinte, atunci când temperaturile cresc peste 20 de grade Celsius sau scad sub 5 grade Celsius, randamentul staţiei de epurare scade.  

„Oare cei de la mediu sau de unde ori fi ei ca reprezentanţi ai autorităţilor nu ştiu că oraşul Victoria este situat la poalele munţilor Făgăraş, iar pe timpul iernii, adica peste 3 luni de zile, temperatura medie de afară este în cele mai multe zile sub + 5 grade Celsius şi atunci, după cum chiar cei de la Mediu zic, înseamnă că cel puţin pe durata iernii suntem abandonaţi poluării. Ca să nu mai vorbim pe durata nopţii", a precizat nemulţumit localnicul.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite