Liviu Ungureanu este „doctorul“ telefoanelor şi televizoarelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Braşoveanul repară electronice de când se ştie. Afacerea sa nu a fost afectată de criză pentru că, spune bărbatul, el repară proasta calitate a produsului.

Liviu Ungureanu s-a apucat să descopere circuitele televizoarelor şi radiourilor din copilărie, chiar dacă, la acea vreme, mai mult strica decât repara. „Mama nu se supăra fiindcă vedea că îmi place. Pe la 14 ani, tata mi-a cumpărat un aparat de măsură. În fiecare zi ardeam prizele din casă fiindcă nu aveam nicio noţiune teoretică. Când am mai crescut, m-am apucat să citesc cărţi de specialitate şi să învăţ", îşi aminteşte Liviu.

A furat meserie de la specialişti

 Bărbatul a învăţat meserie din mers, stând ca ucenic pe lângă depanatorii profesionişti. „Nu avea rost să-mi pierd patru-cinci în facultate pentru că mai multe am învăţat furând meseria. În viaţă, am învăţat numai ce mi-a folosit. După ce am trecut de majorat, am plecat din Paşcani, oraşul meu natal, la Piatra Neamţ şi m-am angajat la o firmă.Am lucrat trei ani acolo, dar apoi m-am gândit că mi-ar fi mult mai bine să lucrez pentru mine", spune Liviu Ungureanu.

Aşa s-a născut afacerea de reparaţii televizoare, radiouri şi telefoane mobile. Prin mâna lui au trecut mii de produse. „Ce-i făcut de mâna omului, tot de mâna omului se repară", spune bărbatul.

Anul trecut Liviu s-a mutat la Braşov şi a luat afacerea de la zero. Reclama şi-a făcut-o din om în om şi nu se poate plânge că nu are clienţi. „Lumea este mulţumită de serviciile mele şi acum m-am reprofilat. Repar şi laptop-uri. Ţin pasul cu tot ce e nou şi mă adaptez în funcţie se ceea ce apare pe piaţă", mai spune bărbatul.

Cu toate acestea, cele care îi dau cele mai mari bătăi de cap sunt telefoanele mobile. „Sunt foarte mici şi trebuie să ai mână bună să le repari. Dacă există ceva ce nu pot repara sau dacă vin oamenii înapoi şi spun că nu le merge aparatul, atunci le returnez banii şi am rezolvat problema", spune Liviu.

Banii nu sunt importanţi

Pentru Liviu nu banii sunt însă importanţi, ci satisfacţia unui lucru bine făcut. Tocmai de aceea preţurile practicate de el sunt convenabile.

Până la bani, obiectul trebuie reparat, probat şi apoi încredinţat proprietarului. Şi trebuie să îţi şi placă ceea ce faci. Altfel, îţi pierzi răbdarea şi nu faci nimic. Eu am o mare satisfacţie când văd că din mâna mea iese ceva. Pentru mine asta contează mai mult. De aceea, la mine, decodarea unui telefon costă între 10 şi 30 de lei, reparaţiile medii costă între 20 şi 60 de lei, iar pentru un laptop cer între 200 şi 400 de lei. Ca să nu mai spun de câte ori am reparat ceva şi omul nu a mai venit cu banii, dar asta este", spune Liviu.

Bărbatul spune că nu oamenii sunt vinovaţi de defectarea aparatelor, ci slaba lor calitate. „Toate electrocasnicele sunt fabricate în China şi constat acest lucru când mă uit la lucrăturile din interiorul lor. Eu repart proasta calitate a produsului", spune Liviu Ungureanu. 

Întrebări şi răspunsuri?

Cât aţi lucrat cel mai mult la un aparat?

Un telefon mi-a dat bătăi de cap şi m-am chinuit trei zile să-l repar. În final am reuşit să îi dau de cap, iar telefonul funcţionează şi în ziua de azi.

A fost greu să o luaţi de la zero într-un oraş străin?

În viaţă am luat-o de trei ori de la zero, când m-am mutat de la Paşcani la Bacău, de acolo la Iaşi şi de la Iaşi la Braşov. Din fericire am fost un norocos în viaţă şi toate mi-au mers bine.

Câte ore lucraţi pe zi?

De la 9.00 la 22.30. Depinde cât am de lucru şi de multe ori soţia îmi spune că m-am însurat cu telefoanele şi televizoarele.

Ce-i place:

„Îmi place să filmez şi chiar am făcut lucrul ăsta când eram mai tânăr şi mergeam pe la nunţi. Îmi plac filmele, mai puţin cele de dragoste, îmi place să merg la patinoar şi îmi place să conduc maşina", spune Liviu Ungureanu.

Ce nu-i place:

„Nu-mi place politica şi nu mă interesează cine conduce ţara. Dacă scad salariile cu 25% atunci reduc şi eu preţul la reparaţii şi câştig mai mult. Nu-mi plac oamenii care nu se ţin de cuvânt şi nu-mi plac mincinoşii", mai spune bărbatul.

Profil:

Născut.22 februarie 1968, Paşcani

Studii. Medii

Familie. Căsătorit, un copil

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite