Braşov: Lipsa banilor întârzie dosarul şoferului ucigaş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şoferul Cătălin Chiţa este anchetat de procurori Foto: Bogdan Crăciun
Şoferul Cătălin Chiţa este anchetat de procurori Foto: Bogdan Crăciun

Inspectoratul de Poliţie Braşov nu a plătit raportul de necropsie al victimelor, dar promite că va rezolva situaţia. Procurorii mai aşteaptă şi alte rezultate de la Serviciul de Medicină Legală. Acestea nu vor fie liberate până când nu vor fi achitate.

Cercetările în dosarul accidentului care a avut loc, în urmă cu o săptămână, pe strada Carpaţilor, sunt îngreunate de faptul că Poliţia Braşov nu a achitat, Serviciului de Medicină Legală rezultatele necropsiei în cazul celor două tinere de 20 de ani, decedate în urma impactului.

Nu au venit deocamdată nici rezultatele necropsiei şi nici certificatul privind numărul de zile de îngrijiri medicale necesar stabilirii încadrării juridice a faptei în cazul celei de-a treia victime, internată la Spitalul Judeţean. Acestea nu au venit fiindcă nu s-au plătit", a spus purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov, procurorul Alexandru Codreanu.

Poliţia promite că va găsi soluţii

Şeful IPJ Braşov, comisarul şef Florea Oprea a confirmat că raportul de necropsie nu a ajuns la dosar. „La dosar a sosit buletinul de analiză toxicologică al alcoolemiei, eliberat de Medicina Legală. Documentele care mai trebuiesc depuse sunt raportul de necropsie şi certificatul medico-legal privind numărul de zile de îngrijiri medicale în cazul victimei care se află internată la spital. Raportul de necropsie nu a fost redactat. Probabil aşteaptă mai întâi să îl plătim. Urmează să vedem dacă avem resursele financiare necesare pentru a achita tot ce trebuie. Eu am dat deja dispoziţie să facem diligenţele necesare în acest sens", a spus şeful IPJ Braşov.

Zilele următoare, procurorii vor începe urmărirea penală pe numele şoferului, Cătălin Chiţa, de 21 de ani, sub acuzaţiile de ucidere din culpă şi, probabil, şi de vătămare corporală din culpă, în funcţie de numărul de zile de îngrijiri medicale ale victimei care a supravieţuit. Andreea Şerban (20 de ani) se află în continuare în comă la Spitalul Judeţean Braşov.

Procurorii vor dispune şi efectuarea unei expertize criminalistice, care va stabili, printre altele, şi viteza pe care a avut-o şoferul atunci când a provocat tragedia.   

Marş în memoria victimelor ucise

Prietenii Ramonei Pasăre şi a Loredanei Biciuşcă, tinerele care şi-au pierdut viaţa în accident organizează diseară, de la ora 21.30, un marş în memoria lor. Adunarea va avea loc în parcarea din Livada Poştei. De aici, tinerii vor face o coloană până la locul incidentului, unde vor aprinde câte o lumânare în memoria tinerelor.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite