Licitaţie CFR Braşov în atenţia procurorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aceasta a fost câştigată de o firmă din Brăila, în baza unor acte false şi a fost, în cele din urmă, anulată. După ce „Adevărul de Seară" a dezvăluit, în exclusivitate, neregulile petrecute la CFR Braşov, procurorii au deschis două dosare penale în acest caz.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov fac cercetări în două dosare penale în care administratora unei firme din Brăila, Aurelia Paula Nan, este cercetată pentru înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals. Femeia este suspectată că ar fi falsificat un certificat de atestare fiscală pentru a pune mâna pe un contract de salubrizare la Staţia CF Braşov, în urma unei licitaţii organizată de Regionala de Transport Feroviar de Călători Braşov (RTFC).

Poliţia TF şi SIF-ul, implicate în cercetări

„Primul dosar a fost înregistrat în data de 21 mai şi se fac cercetări faţă de Nan Paula Aurelia, vizavi de săvârşirea infracţiunii de înşelăciune. Cercetările sunt efectuate de poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor, sub supravegherea unui procuror de la noi. Al doilea dosar a fost înregistrat în date de 22 iunie şi faţă de aceeaşi persoană se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals. Cercetările se fac la Poliţia TF, sub supravegherea noastră. Ambele dosare au primit un număr unic şi deocamdată sunt în faza de cercetare", a precizat procurorul Delia Mihai, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov.

Act fals pentru măsluirea insolvenţei

Anchetele procurorilor vin după ce cotidianul „Adevărul de Seară" a demascat neregulile care au fost comise la licitaţia organizată de Regionala de Transport Feroviar de Călători Braşov (RTFC) privind atribuirea contractului de salubrizare şi curăţenie la Staţia CF Braşov. La licitaţia respectivă, care a avut loc în luna martie a acestui an, firma din Brăila, aflată în insolvenţă, s-a prezentat cu un certificat de atestare fiscală fals. Prin acest act, Aurelia Paula Nan arăta că societatea pe care o administrează, SC Nangrup SRL, nu are datorii la bugetul de stat. În urma falsului, femeia a avut numai de câştigat, fiindcă RTFC Braşov a atribuit firmei sale contractul de salubrizarea şi curăţenie la Staţia CF Braşov, contract în valoare totală de 89.399,04 lei, fără TVA.

Licitaţia a fost anulată

Modul fraudulos în care firma din Brăila a câştigat licitaţia a fost demascat de reporterii „Adevărul de Seară", care au sesizat Direcţia Generală a Finanţelor Publice Brăila. În urma cercetărilor, finanţiştii din Brăila au constatat că  „ultimul certificat de atestare fiscală eliberat pentru SC Nangrup SRL a fost în data de 27.10.2009 şi s-a eliberat cu menţionarea obligaţiilor de plată la bugetul general consolidat la data respectivă. Certificatul eliberat în data de 26 februarie 2010 nu figurează în arhiva noastră şi nu a fost eliberat de instituţia noastră. Elementele cuprinse în acest document, antetul, ştampila aplicată, care nu se mai utilizează, pot conduce la concluzia că este un fals", a explicat Cecilia Macovei, purtător de cuvânt al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Brăila.

În urma dezvăluirilor noastre, RTFC Braşov a anulat licitaţia cu pricina şi implicit contractual semnat cu firma SC Nangrup SRL. În consecinţă, Regionala CFR Braşov a fost nevoită să organizeze o nouă licitaţie pentru a atribui contractul de salubrizare şi curăţenie unei alte firme.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite