Liceenii intră în febra Bacalaureatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii vor susţine zilele următoare proba orală la limba română
Elevii vor susţine zilele următoare proba orală la limba română

5.548 de elevi braşoveni s-au înscris pentru a susţine proba orală la limba şi literatura română. Proba se va desfăşura pe mai multe zile, între 15 şi 17 februarie, programul fiind stabilit de fiecare liceu braşovean în parte.

Prima sesiune a examenului de bacalaureat 2010 care are loc în timpul anului şcolar, începe mâine, cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba şi literatura română (proba A). Examenul se va desfăşura pe mai multe zile programul fiind stabilit de fiecare liceu în parte. Aşadar, elevii vor susţine examenul de bacalaureatul în unitatea liceală în care au studiat. Prima probă orală a examenului de Bacalaureat se va da în 45 de licee, iar numărul elevilor care urmează să susţină examenul este de această 5548.

 „S-a făcut instructajul comisiilor de evaluare, iar elevii au fost informaţi cu privire la modalitatea în care se va desfăşura examenul. Noi suntem convinşi să se vor descurca şi că vor promova, cu bine, examenul de Bacalaureat", a declarat Vasilica Diaconu, inspector adjunct la Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Braşov.

Certificate de competenţă lingvistică

Diferenţa faţă de examenul de Bacalaureat de anul trecut constă în faptul că elevii nu vor mai primi note, ci calificative care arată nivelul de competenţă lingvistică la limba română, maternă şi modernă. Cele trei niveluri de trecere înscrise pe certificate sunt: avansat, mediu şi experimentat. În urma probei orale, cei din comisia de examinare vor urmări aptitudinile gramaticale, mai exact cât de corect vorbeşte elevul în limba româna. La proba orală se va mai ţine cont de calitatea stilistică, nivelul conţinutului informaţiilor, precum şi comportamentul verbal şi non-verbal al elevului în actul de comunicare. În plus, avantajul noului sistem de evaluare este acela că certificatele sunt recunoscute de Uniunea Europeană.

Calendarul Bacalaureatului

Între 19 şi 22 aprilie va avea loc proba de evaluareaa competenţelor lingvistice într-o limbă modernă. În 28 iunie va fi proba scrisă la Limba şi literatura română. În 29 iunie va fi proba scrisă la Limba şi literatura maternă În 30 iunie se va fi proba obligatorie a profilului, iar în 1 iulie,  proba la alegere a specializării.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite