Lazăr Farkas conduce cele mai haioase maşini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbatul şi-a deschis o afacere profitabilă din închirierea maşinilor pentru diverse evenimente. Printre clienţii pe care i-a avut se numără celebrul cuplu Elodia Ghinescu şi Cristian Cioacă.

Pasionat de maşini încă din copilărie, Lazăr Farkas a reuşit să-şi deschidă o afacere care să-l împlinească atât pe plan profesional, cât şi afectiv. „Încă de mic am fost pasionat de maşini. Am crescut până la 6 ani în munţi, într-un cătun, la Comandău, şi adoram mocăniţa şi drezina, adică limuzina rusească, care mergea pe linia ferată", îşi aminteşte bărbatul.

Nu-şi poate uita prima maşină. „La 20 de ani am avut prima maşină, un Renault Gordini, de care eram tare mândru. După aceea am reuşit să-mi iau şi alte maşini, iar în prezent, cea mai veche maşină pe care o am este un Tatra T12, fabricată în 1926", mărturiseşte patronul.

Maşini de închiriat pentru nunţi

Bărbatul are acum 15 maşini de colecţie pe care le închiriază fie însurăţeilor, fie la alte ocazii. „La nuntă este normal să fii cel mai răsfăţat şi să ai libertatea să te plimbi cu ce vrei tu. Maşinile pe care le închiriez oferă posibilitatea mirilor de a avea o nuntă retro, una cu tente militare sau chiar una în munţi", a explică Lazăr Farkas.

Citeşte şi:

Maşini de colecţie şi limuzine, pentru o nuntă de vis

I-a plimbat pe Cioacă şi pe Udrea

Afaceristul spune că la nunta poliţistului Cristian Cioacă, cu avocata Elodia Ghinescu, pe străzile oraşului cei doi au circulat cu un Lotus Super Sever închiriat de la el. De asemenea, Lazăr Farkas  susţine că anul trecut, la mare, însăşi Elena Udrea, ministrul Turismului s-a suit în trabantul lui roz. 

Maşinile de colecţie pe care le are sunt îngrijite cu multă atenţie. Bărbatul este cel care le repară, le vopseşte şi  le decorează, astfel încât oricine să întoarcă privirea după ele. „Pentru cei care au visat la o carieră militară, le ofer o maşină de nuntă de teren, camuflată şi inscripţionată cu bine cunoscutul «Just married». Cel mai colorat, la propriu, este Trabantul Tramp, din 1989, decapotabil, vopsit într-un roz ţipător, cu care s-a plimbat chiar şi Elena Udrea", a mai spus Lazăr Farkas.

Maşinile, pe primul loc în viaţă

Bărbatul susţine că maşinile sale sunt cele mai importante pentru el şi că este complet «virusat» de motoare. „Maşinile astea sunt pe primul loc. Nici nevasta nu a contat atât de mult precum maşinile. Am lăsat nevasta pentru ele, pentru că le iubeam mai mult. Mereu le recondiţionez, le revopsesc şi achiziţionez modele noi. Ca să ai maşini de calitate trebuie să investeşti mulţi bani, dar mai ales timp. Mă pricep să le repar tocmai pentru că îmi face plăcere. Am şi dat la facultate ca să am o calificare şi să ajung să cunosc şi mai multe despre maşini".

 

Profil

NĂSCUT: 25 mai 1956, Covasna

STUDII: Facultatea de Automobile Rutiere, Universitatea Transilvania Braşov

FAMILIE: divorţat, trei copii şi un nepot

 

Întrebări şi răspunsuri:

Care este cea mai solicitată maşină pentru nuntă?

Cea mai solicitată maşină de colecţie este autoturismul marca Plymouth, în două culori apropiate de nuanţa crem. Maşina a fost fabricată în 1938 şi conferă o notă elegantă viirorilor însurăţei.

Cum aţi reuşit să vă promovaţi afacerea?

Sunt invitat la foarte multe evenimente de genul Zilele oraşului, la show-uri de tooning, festivaluri şi expoziţii de maşini, atât în ţară cât şi în afară.

Ce intenţionaţi să faceţi pe viitor?

Mi-aş dori să deschid un muzeu tehnic privat la Râşnov. Într-o hală voi expune diverse  maşini care pot fi admirate de vizitatori, tocmai pentru intrarea în circuitul turistic al zonei. 

Ce-i place:

Bărbatului îi plac foarte mult dulciurile şi îi place să cunoască cât mai mulţi oameni. „Cel mai mult îmi plac prăjiturile şi îngheţata. De asemenea, îmi place să fac mereu ceea ce vreau şi ador schimbările", spune Lazăr Farkas.

Ce nu-i place:

„Nu-mi place monotonia, rutina, minciuna şi câinii comunitari. Nu am nimic împotriva câinilor, însă cei comunitari latră şi fac mereu gălăgie", mărturiseşte bărbatul.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite