Braşov: Juni, aruncaţi în ţol (FOTOGALERIE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aruncatul in ţol al junilor tineri la Braşov
Aruncatul in ţol al junilor tineri la Braşov

Obiceiul „aruncatului în ţol" a adunat zeci de curioşi, în Piaţa Unirii. Junii tineri şi-au arătat curajul şi bărbăţia, plonjând la câţiva metri în aer.

Junii braşoveni au intrat în Piaţa Unirii cu cântece voiniceşti. Tinerii şcheieni au încins şi hore, dar au şi aruncat buzduganul. Zeci de braşoveni şi de turişti au privit încânţaţi spectacolul oferit de ceata junilor. Punctul culminant al manifestării a fost însă „aruncatul în ţol". Fiecare june, s-a lăsat pe rând, pe mâna colegilor şi au zburat câţiva metri în aer.

Şi aruncarea buzduganului şi aruncarea în ţol sunt două tradiţii prin care junii se întrec în măestrie şi curaj. Aruncarea în ţol are loc la câteva zile după Paşte şi este o tradiţie foarte apreciată. Fiecare jun este aruncat de pe o pătură în aer de către ceilalţi. În funcţie de greutatea fiecăruia, unii plonjează chiar şi la peste trei metri în aer", a explicat Constantin Chicuş, preşedintele Junilor Tineri.

Aruncatul in ţol al junilor tineri la Braşov

Cei care au luat parte la spectacol au fost încântaţi de ce au văzut.

Aruncatul in ţol al junilor tineri la Braşov

„Ştiu de acest obicei de copil. Şi fratele meu participa. Este o tradiţie specifică locului, care merită păstrată. Copiii care văd aşa ceva doresc să devină juni. Este un obicei spectaculos, mcare merită admirat", a spus Cristina Popescu, o braşoveancă prezentă la manifestare.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite