Braşov: Istoria trăieşte! S-a lansat a doua ediţie a volumului „Râşnov. În numele trandafirului“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea de-a doua ediţie a albumului „Râşnov. în numele trandafirului" a fost lansată astăzi şi conţine 200 de pagini cu texte şi imagini „vii" despre oraşul rozelor.

Potrivit autorilor Nicolae Pepene, Bogdan Florin Popovici şi Victor Ştefănescu, faţă de volumul din 2006, actualul album este mai complex şi, cu siguranţă, va stârni interesul râşnovenilor şi al turiştilor prin „imaginile şi textele trecutului".

image

Lucrarea, structurată în trei părţi, conţine descrierile făcute de primii turişti care au vizitat Râşnovul la începutul secolului XIX, informaţii complete despre istoria şi monumentele oraşului, precum şi fotografii din Rosenau, aduse chiar şi din Ungaria şi Germania.

image

Cea mai importantă fotografie găsită cu această ocazie este poza care ilustrează o maşină de epocă surprinsă pe strada Bisericii, actuala strada Republicii din Râşnov. Dată fiind importanţa sa majoră, fotografia a fost pusă pe coperta volumului „Râşnov. În numele trandafirului“.

image

Proiectul s-a derulat pe bani europeni, iar cele 1.000 de exemplare vor fi distribuite gratuit. Valoarea totală a proiectului de promovare turistică a Râşnovului, în care a fost introdusă şi publicarea acestui volum, demarat încă de anul trecut, este de aproape un milion de lei. „Actuala carte este cea mai complexă lucrare din toate vremurile care a fost gândită pentru Râşnov. Apreciez activitatea celor trei persoane care s-au implicat pentru a dezvălui lucruri noi, pe care nici cei mai vechi râşnoveni nu aveau cum să le cunoască. Este important că proiectul se derulează pe bani europeni şi va fi distribuit gratuit, în funcţie de numărul de exemplare. Dacă reuşit să-l reedităm va putea fi pus şi în vânzare", a declarat Adrian Veştea, primarul Râşnovului.

image

De asemenea, primarul Râşnovului, Adrian Veştea, a spus că peste o lună va fi publicat şi primul ghid turistic al Râşnovului. În cadrul programului de promovare turistică a Râşnovului sunt incluse, în acest an, publicarea unei reviste de istorie, a unui ghid turistic al Râşnovului şi o serie de evenimente culturale, precum premierele: Sărbătoarea Rozelor şi Festivalul Internaţional pentru copii „Jocmania".

image

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite