Braşov: Istoria evreilor români, în imagini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Muzeul „Casa Mureşenilor" a vernisat astăzi, 17 martie o inedită expoziţie de documente şi fotografii menite să reconstituie viaţa evreiască de dinainte de Al Doilea Război Mondial, până astăzi.

Expoziţia „Martori evrei ai unui secol românesc" este bazată pe fotografii de familie ale bătrânilor evrei din România. Fiecare fotografie este însoţită de o scurtă poveste, spusă de membrii familiei rămaşi în viaţă sau chiar de cei din imagini.

Expoziţia are la bază o cercetare începută în România la Arad, în anul 1999, de Edward Serotta (fotograf, scriitor şi producător de film), directorul Centropa.

Pe parcursul a aproximativ 8 ani, istoricii de la The Central Europe Center for Research and Documentation, au intervievat peste 1500 de evrei, culegând date despre cultura şi tradiţiile acestei comunităţi, din amintiri şi experienţe de viaţă.

Mărturiile sunt personale, legate de felul în care au trăit şi trăiesc evreii şi nu încearcă o prezentare a evreilor legată strict de perioada Holocaustului. Toate aceste informaţii sunt disponibile pe site-ul www.centropa.org.

Expoziţia va călători în special în oraşele din ţară şi în afara ţării, în dorinţa ca mulţi copii şi adulţi să cunoască o parte din istoria României prin intermediul fotografiei.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite