Braşov: Iryna Anton face adevărate opere de artă pe unghii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Iryna adoră să picteze unghiile braşovencelor
Braşov: Iryna adoră să picteze unghiile braşovencelor

Frumoasa ucraineancă şi-a deschis un salon la Braşov unde reuşete să decoreze unghii de orice tip, într-un mod unic. Competiţiile internaţionale şi premiile câştigate îi garantează titlul de „maestră în arta pe unghii".

Încă din copilărie Iryna a fost arasă de frumuseţe. „Mi-au plăcut femeile îngrijite şi abia aşteptam să cresc şi eu şi să mă pot aranja ca ele. Ca să-mi fac manichiura luam oja mamei şi cu acul îmi pictam diverse lucri pe unghii. Primele mele cliente au fost mama, prietenele şi vecinele", îşi aminteşte Iryna.  

Braşov: Unghii 1

Pentru că îşi dorea să câştige proprii bănuţi, la vârsta de 18 ani Iryna a plecat să muncească pe un vas de croazieră, unde l-a cunoscut pe actualul ei soţ, braşovean de origine. „M-am căsătorit la Braşov în 2007. Am învăţat repede limba română şi îmi place foarte mult aici, la munte. Cu ajutorul noii mele familii mi-am deschis un salon de manichiură şi pedichiură, iar în martie voi organiza primele cursuri de iniţiere ca stilist-protezist de unghii, din Braşov", spune maestra în arta pe unghii.

Formare continuă

Braşov: Unghii 2

Dorinţa Irynei de a învăţa cât mai multe despre arta pe unghii au determinat-o să urmeze foarte multe cursuri de manichiură şi pedichiură. „În vacanţă, când mergeam acasă, făceam cursuri de manichiură, pedichiură. În primul rând am ales să fac cursurile pentru mine. Nu mă gândeam că va deveni munca mea. Îmi place foarte mult ceea ce fac şi de aceea mereu particip la diverse cursuri de perfecţionare în artă pe unghii", declară tânăra de 28 de ani.

Braşov: Unghii 3

De-a lungul timpului ea a făcut unghii ascuţite, pătrate, rotunde, dar şi ovale. „Pe unghii pot pune cristale, pene naturale, prafuri, foiţe de aur şi pot desena şi picta modele care să dea unicitate femeilor care le poartă. La început am observat că braşovencele vor manichiuri simple, dar treptat am reuşit să le conving că pot alege şi manichiuri deosebite care să le pună în evidenţă din punct de vedere estetic", mărturiseşte Iryna. 

A doua pe ţară în Nail Art

Braşov: Cu diploma

Iryna a participat la numeroase concursuri internaţionale de artă pe unghii şi a reuşit să impresioneze specialiştii cu modelele ei originale. „Anul trecut, la Bucureşti, la Congresul «Les Nouvelles Estetiques», un concurs internaţional de Nail Art, cu tema «Acvatic» am câştigat premiul II pe ţară cu modelul 3D făcut din acril şi inspirat din desenele «Mica sirenă»", mai spune tânăra.

Impresionantă este şi pictura chinezească, în care se folosesc culori în degrade şi o pensulă extrem de subţire, cu care Iryna personalizează unghiile, sau forma „Adge" a unghiilor, adică unghia îndoită pe mijloc decorată cu fel şi fel de desene.

Profil:

NĂSCUTĂ: 29 decembrie 1982, Odessa, Ucraina

FAMILIE: căsătorită

STUDII: Curs de manichiură-pedichiură Christine Valmy, Braşov

Întrebări şi răspunsuri

În cât timp reuşeşti să faci unghiile femeilor?

Acest lucru depinde de formă, de materialele pe care le utilizez şi de clientă. Cel mai mult mi-a luat cinci ore, iar pentru o manichiură mai simplă lucrez aproape două ore.

Ce intenţionezi să faci pe viitor?

Abia aştept să pregătesc elevele care vor veni în martie la şcoala mea, iar pe viitor îmi doresc să mă pregătesc în continuare pentru campionatele de nivel înalt care repezintă adevărate provocări pentru mine.

Îşi faci singură manichiura?

Da, singură îmi fac manichiura şi foarte rar am toate unghiile la fel. Manichiura mea o fac, în general, în două zile. Îmi schimb mereu manichiura. 

Ce-i place:

Braşov: Pictură

„Îmi place foarte mult să gătesc şi să fac prăjituri. În timpul liber îmi place să pictez pe pânză (foto), pe sticlă, de fapt ajung să personalizez orice obiect", a spus cea care face o adevărată artă pe unghii.

Ce nu-i place:

„Nu-mi plac oamenii serioşi, cei care nu vorbesc şi sunt mereu îmbufnaţi. Nu-mi place să fiu contrazisă sau să fiu pe locul II", mărturiseşte Iryna.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite