Braşov: Investiţii pentru zahăr ieftin, la Bod

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Calitatea produsului a fost vizibil îmbunătăţită prin modernizare utilajelor de producţie. Foto: Stelian Grăjdan
Calitatea produsului a fost vizibil îmbunătăţită prin modernizare utilajelor de producţie. Foto: Stelian Grăjdan

Fabrica de Zahăr Bod este singura din ţară care a reuşit să-şi depăşească cota de producţie acordată de Guvern, an de an, dar şi să menţină un preţ accesibil pentru produsul finit, prin modernizarea tehnologiei.

Cu o tradiţie de 121 de ani, Fabrica de Zahăr Bod reuşeşte să-şi menţină poziţia de lider prin numeroasele investiţii, pe care le-a realizat în ultimii ani. În ciuda crizei care a afectat puternic sectorul economic, planurile de modernizare ale societăţii nu au stagnat.

Valoarea totală a investiţiilor derulate în ultimii cinci ani a fost de aproximativ opt milioane de euro. Una dintre cele mai importante investiţii realizate în acest an este o linie de ambalare a zahărului în pungi de hârtie, care a costat aproape 400.000 de euro. „Prin modernizarea echipamentelor, am reuşit să menţinem un preţ bun de producţie la kilogramul de zahăr, respectiv de doi lei, în ciuda scumpirilor repetate ale gazului, carburanţilor şi energiei. Dacă nu am fi realizat aceste investiţii, automat, şi preţul zahărului ar fi explodat", a precizat Sergiu Marinescu, directorul de producţie al fabricii.

brasov, fabrica de zahar Bod, fabrica de zahar brasov, investitii brasov

Noi investiţii

Pentru viitor, conducerea fabricii îşi propune automatizarea completă a procesului de producţie. „Vrem să mărim capacitatea de producţie cu 20%, în condiţiile în care, şi acum, depăşim, an de an, cota de zahăr care ne este alocată de Guvern pentru producţie, de aproximativ 18.400 de tone. În 2011, valorea investiţiilor se va ridica la peste un milion de euro", ne-a declarat Dan Tartagă, directorul general al societăţii.

Zahărul de Bod a rămas unul dintre cele mai ieftine, dar şi cele mai bune. „Zahărul produs de noi este cel mai bun, în primul rând, pentru că este din sfeclă şi mai ales, că în Ţara Bârsei este cel mai bun bazin pentru cultivarea sfeclei", a explicat Dan Tartagă. În procesarea sfeclei sunt agrenaţi 2.000 de fermieri, iar suprafaţa cultivată în zona Braşovului, Covasnei şi Harghitei este de 5.600 de hectare.  

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite