Braşov: Învaţă de la poliţişti cum să te aperi de hoţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de la Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul IPJ Braşov s-au dus în această dimineaţă în cartierul Astra pentru a-i sfătui pe braşoveni cum să se protejeze de infractori.

Oamenii legii au împărţit pliante şi le-au atras atenţia cetăţenilor că trebuie să-şi ia toate măsurile pentru a-şi feri locuinţele de hoţi.

Oamenii au fost foarte receptivi, iar bătrânii au înţeles cel mai bine că paza bună trece primejdia rea. „Eu stau la parter şi este destul de periculos. Sunt mulţi derbedei şi tocmai de aceea, seara sau când plec de acasă închid întotdeauna geamurile, trag jaluzele şi nu deschid uşa la nimeni. Hoţii i-au furat unei vecine 15 milioane de lei vechi, după ce i-au deschis geamul termopan cu o şurubelniţă", a spus Ecaterina Bejan, de 69 de ani.

„Eu nu dau drumul nimănui. Poate să sune cine vrea la uşă, că eu nu deschid, dacă nu cunosc persoana. Când plec de acasă, încui bine uşa şi nu mi-e frică fiindcă este bine asigurată", a spus Georgeta Bârsan, de 80 de ani., „Să stai astăzi la parterul blocului este periculos, fiindcă umblă mulţi derbedei", Ecaterina Bejan, pensionară.

Alege siguranţa!

Poliţiştii spun că nu toţi cetăţenii sunt atât de prevăzători ca cei întâlniţi astăzi. „Ne adresăm acelor braşoveni care nu-şi iau măsuri de protejare a locuinţei, care pleacă de acasă şi lasă ferestrele deschise sau care nu stabilesc cu vecinii un sistem de supraveghere a locuinţei. Acţiunea pe care am desfăşurat-o astăzi face parte din campania «Alege Siguranţa», iniţiată de IGPR-Institutul de Prevenire şi Psihosociologie. Campania se va desfăşura în perioada iunie-noiembrie 2010 şi are două componente, una de avertizare a populaţiei cu privire la atitudinile care favorizează activitatea infractorilor şi alta de informare", a spus inspectorul Ruxandra Stanciu, de la Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul IPJ Braşov.

Poliţiştii spun că, din fericire, numărul furturilor din locuinţe este în scădere. În primele şase luni ale acestui an au fost sesizate 403 astfel de infracţiuni, cu 5,17% mai puţin faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite