Braşov: Interlopii cu legături în gruparea „Sportivilor“ rămân în arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Recursurile apărătorilor, dar şi ale procurorilor au fost respinse acum câteva minute de magistraţii Curţii de Apel Braşov. Adrian Cotos, Ştefan Cheţea, Costică Onicel şi Nicolae Dorobanţ rămân în arest preventiv, iar complicii lor vor fi cercetaţi în libertate.

Interlopii braşoveni sunt acuzaţi de constituire de grup infracţional, şantaj şi lipsire de libertate, infracţiuni informatice şi au legături cu gruparea „Sportivilor", un grup infracţional din Bucureşti.

Potrivit procurorilor, membrii grupării de la Braşov au dat buzna în casa unuia dintre prietenii lor, l-au şantajat şi sechestrat, chiar dacă în casă se afla şi un bebeluş. Totul pentru că victima avea o datorie de 11.000 de euro la inculpaţi.

În plus, chiar în timpul judecării recursului, procuroii au instrumentat o serie de probe, pe care avocaţi s-au grăbit să le conteste, neştiind de existenţa lor. Este vorba despre un obiect care „programa" un aparat de jocuri de noroc, fapt ce a determinat câştigarea unei sume de 120.000 de lei a unuia dintre inculpaţi.

Un student la drept, printre inculpaţi

Nicolae Dogar, unul dintre inculpaţii cercetaţi în libertate este student la Facultatea de Drept în anul II şi este acuzat de favorizarea infractorului, pentru că, potrivit procurorilor „a ştiut cu bună-ştiinţă că este vorba despre şantaj şi lipsire de libertate, mai ales că studiază la Drept".

Avocaţii apărării au susţinut astăzi că bărbaţii nu reprezintă un pericol public şi că a fost vorba mai degrabă despre recuperarea unei datorii, care s-a desfăşurat fără acte de violenţă.

Unul dintre avocaţii apărării a încercat să impresioneze instanţa spunânc că unul dintre inculpatul pe care îl reprezenta este proaspăt tătic, soţia sa dând naştere unui copil ieri-dimineaţă, ceea ce înseamnă că nu poate fi un pericol având în vedere că va avea cu totul alte preocupări la ieşirea din închisoare.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite