Instanţa nu a admis suspendarea Hotărârii de Guvern de sistare a finanţării spitalului din Codlea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Sănătăţii a obţinut o victorie în procesul codlenilor contra Hotărârii de Guvern cu privire la sistarea finanţării actului medical atât de necesar în Codlea. Astăzi, Curtea de Apel Braşov nu a admis suspendarea Hotărârii de Guvern.

Procesul intentat de către Consiliul Local (CL) Codlea, Primăria Codlea şi Spitalul Municipal Codlea împotriva Hotărârii de Guvern cu privire la sistarea finanţării unităţii medicale din Codlea nu evoluează în favoarea codlenilor.

Dacă la primul termen (4 mai) completul de judecată a constat netrimbarea corespunzătoare a acţiunii, la al doilea termen (18 mai) şi la al treilea termen (1 iunie), reprezentantul Ministerului Sănătăţii a căutat şi găsit alte vicii de procedură, astăzi nu s-a admis suspendarea Hotărârii de Guvern. În aceste condiţii, procesul va continua pe fond, având ca următor termen data de 29 iunie 2011.

„«Excepţia prematurităţii formulării cererii de suspendare» invocată de către Ministerul Sănătăţii indica faptul că reclamantul (Consiliul Local Codlea, Spitalul Codlea şi Primăria Codlea) nu ar fi respectat procedura de depunere a documentaţiilor, juriştii Primăriei Codlei înaintând în aceeaşi zi atât plângerea prealabilă (contestaţia) către Guvernul României în calitate de organ emitent, precum şi acţiunea în instanţă, or procedura prevede ca, înainte de toate, reclamantul să se adreseze organului emitent al actului administrativ, abia apoi să depună acţiune în instanţă", a scris consilierul Erwin Albu pe blogul său.

La ora actuală spitalul a fost închis, iar acum funcţionează doar camera de gardă, de zi, cu bani obţinuţi din donaţii.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite