Braşov: Indemnizaţia de mamă, contestată în instanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Mureş, Covasna şi Braşov s-au depus cele mai multe contestaţii în 2010, pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului.

Datele au fost date publicităţii la solicitarea Centrului pentru Dezvoltare Socială (CEDES), care a cerut Agenţiei Naţionale pentru Prestaţii Sociale furnizarea unor informaţii referitoare la numărul de decizii privind aprobarea acordării indemnizaţiei pentru creşterea copilului contestate sau atacate la Tribunal în perioada 2009-2010, la fiecare din agenţiile teritoriale pentru prestaţii sociale din subordine.

2-3% au câştig de cauză

Astfel, în urma centralizării datelor, agenţiile cu cele mai multe decizii contesate sunt cele din Covasna, Mureş şi Braşov. Totuşi, directorul Agenţiei Judeţene de Prestaţii Sociale Mureş, Viorel Răduţ, a menţionat că foarte puţine persoane au contestat calcularea indemnizaţiei respective, doar 0,5%, dintre care doar 2-3% au şi câştig de cauză în instanţă.

Unul dintre motivele pentru care Agenţia din Mureş a greşit în calcularea indemnizaţiei de creştere a copilului pentru persoanele din sectorul bugetar este faptul că instituţia nu are site web, care ar fi facilitat obţinerea unor informaţii sau documente, a declarat preşedintele CEDES, Nicoleta Anghel.

În ceea ce priveşte judeţul Braşov, directorul Agenţiei Judeţene pentru Prestaţii Sociale (AJPS), Diana Borş, spune că numărul contestaţiilor de la Braşov este unul mic comparativ cu alte judeţe.

„În 2009, nu am avut nicio contestaţie depusă la noi, în 2010 au fost 19, dinter care doar una singură a fost admisă, fiindcă persoana în cauză a adus acte doveditoare suplimentare. În ceea ce priveşte numărul contestaţiilor depuse în instanţă, nu am avut niciuna în 2009, în 2010 am avut o singură acţiune, care este încă pe rol, iar în 2011 am avut două acţiuni, dar nu vizează cuantumul indemnizaţiei, ci fac referire la aplicarea noilor reglementări, începând cu data de 1 ianuarie anul acesta", a spus Diana Borş, directorul AJPS Braşov. Numărul total al indemnizaţiilor aflate în plată, pe luna aprilie, la Braşov, a fost de 6.476.

Mai multă atenţie

Potrivit preşedintelui CEDES, Nicoleta Anghel, agenţiile de prestaţii sociale ar trebui să fie mai atente la modul în care calculează indemnizaţiile, iar dacă se ajunge în instanţă să încerce să soluţioneze cât mai repede problema, pentru a nu se pierde prea mult timp.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite