Braşov: Incident sângeros între două eleve, la un liceu din Săcele UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victimele au fost îngrijite, de urgenţă, de medici. Foto: arhivă
Victimele au fost îngrijite, de urgenţă, de medici. Foto: arhivă

O elevă de 18 ani, de la Grupul Şcolar „Victor Jinga“ din Săcele, şi-a înjunghiat, cu un briceag, o colegă, cu doi ani mai mică decât ea. Incidentul s-a petrecut azi, în timpul pauzei dintre cursuri. Victima a fost rănită în zona piciorului. În timpul altercaţiei a mai fost rănită încă o persoană.

Update ora 19.20

Purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov, comisarul şef Liviu Naghi, confirmă incidentul de la Săcele, precizând că altercaţia dintre cele două eleve a izbucnit în timp ce fetele se aflau în pauză.

Potrivit comisarului şef Liviu Naghi, agresoarea, Georgiana M., de 18 ani, a avut şi ieri un conflict cu victima, Maria P., de 16 ani, însă fetele au fost consiliate să se împace şi s-au potolit. Se pare că Georgiana nu a renunţat aşa uşor şi, astăzi, ea a venit la şcoală cu un briceag.

În pauza mare dintre cursuri, cele două fete s-au întâlnit la o brutărie, situată la circa 100-200 de metri de şcoală. În acel moment Georgiana M. a scos briceagul şi a înjunghiat-o pe eleva de 16 ani în zona piciorului. Un angajat al brutăriei a sărit în apărarea minorei, dar a fost rănit şi el cu briceagul, tot în zona piciorului. Din fericire, lama briceagului nu le-a provocat victimelor răni grave, astfel că minora de 16 ani şi angajatul de la brutărie nu au fost internaţi în spital.

Martorii care au asistat la producerea incidentului au sunat imediat la 112. „O patrulă a Poliţiei, care se afla în zonă, a sosit în numai 2 minute la locul incidentului. Tânăra de 18 ani a fost reţinută pentru port ilegal de armă albă în locuri publice şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii şi ordinii publice. Ea se află acum în arestul IPJ Braşov. Minora a depus plângere la Poliţie, însă angajatul de la brutărie nu a dorit să facă acest lucru", a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov, comisarul şef Liviu Naghi.

Mâine, procurorii vor analiza dacă vor întocmi pe numele adolescentei propunere de arestare preventivă. În funcţie de numărul de zile de îngrijiri medicale necesare minorei pentru vindecare, anchetatorii vor stabili şi încadrarea juridică a faptei.

Încă nu se cunosc motivele care au împins-o pe tânără să recurgă la acest gest. Pe lângă minora de 16 ani care a fost înjunghiată, în urma incidentului de la Săcele au fost vătămate alte două persoane.

Vom reveni cu amanunte.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite