Braşov: Începe goana pentru ajutoarele de încălzire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În perioada 25 octombrie-12 noiembrie, braşovenii cu un venit de până la 615 lei per membru de familie pot depune cerere pentru ajutorul de încălzire.

Cererile şi declaraţiile pe proprie răspundere necesare pentru obţinerea ajutorului de încălzire sunt disponibile la asociaţiile de proprietari, dar şi la casieriile Gdf Suez şi la Direcţia de Servicii Sociale (DSS).

Acestea trebuie depuse de către titularii ajutorului la sediile CET, Centrul de zi pentru Persoane Vârstnice şi la DSS (doar persoanele care utilizează lemne, cărbuni, combustibili petrolieri). Dosarul ajutorului de încălzire trebuie să conţină cartea de identitate şi o declaraţie pe proprie răspundere din care să răiasă cuantumul veniturilor.

Ajutorul de încălzire diferă în funcţie de sistemul de încălzire folosit. Braşovenii care folosesc gaze naturale primesc un ajutor lunar cuprins între 19 şi 262 de lei, cei racordaţi la sistemul centralizat beneficiază de o compensare procentuală de la 10% la 100%, în raport cu venitul net mediu lunar pe membru de familie, dar nu mai mult decât ajutorul stabilit de municipalitate. În fine, persoanele care utilizează lemne, cărbuni sau combustibili petrolieri primesc un ajutor cuprins între 16 şi 54 de lei. Ajutorul de încălzire se acordă până în luna martie a anului viitor.

Noutatea din acest an este că persoanele care deţin autoturisme cu un motor de peste 1.600 cmc, cele care au conturi bancare de peste 3.000 de lei, dar şi cei care cresc mai multe ovine, porcine sau bovine nu vor mai primi ajutor de încălzire.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite