Braşov: Încep înscrierile la examenul de Bacalaureat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Elevii se pot înscrie în perioada 14-18 decembrie, Foto: arhivă
Braşov: Elevii se pot înscrie în perioada 14-18 decembrie, Foto: arhivă

În perioada 14-18 decembrie, candidaţii sunt aşteptaţi să se înscrie pentru a susţine noul tip de examen al maturităţii. Elevii vor susţine prima probă în februarie 2010. 

Noua structură a examenului de Bacalaureat presupune că elevii vor susţine două tipuri de probe, cu începere încă din luna februarie 2010. Candidaţii vor trebui să treacă atât de evaluările orale şi practice ce au loc pe parcursul anului şcolar, cât şi de evaluările scrise de după aceea. Astfel, pe parcursul clasei a XII-a se organizează două sesiuni ale bacalaureatului. „Noul tip de examen este bine venit pentru elevii cu o pregătire mai bună, dar e mai dificil pentru cei mai puţin prăgătiţi. Circa 5.000 de elevi braşoveni urmează să susţină noul tip de examen în anul 2010", a declarat Dorel Agache, inspectorul general al IŞJ Braşov. Înscrierile se vor face pe parcurusul acestei săptămâni, chiar dacă majoritatea liceelor au luat vacanţă.

Elevii primesc certificate de competenţă

După probele orale, absolvenţii claselor a XII-a şi a XIII-a primesc certificate care le atestă nivelul de competenţă lingvistică, respectiv nivelul de competenţă digital. Eliberarea certificatelor nu este condiţionată de promovarea probelor scrise.

Elevii susţin examenele orale în şcoala în care învaţă, pe parcursul anului şcolar, în faţa unei comisii alcătuite din directorul liceului şi alte cadre didactice numite de inspectorul şcolar general.

Probele scrise prin se susţin după încheierea anului şcolar, în faţa unei comisii de profesori numită de inspectoratul şcolar judeţean. Candidaţii trebuie să susţină examen scris la limba şi literatura română, limba şi literatura maternă, o materie din profilul absolvit şi o materie din profilul opus. Sesiunea de toamnă se va desfăşura între 23 august şi 8 septembrie 2010, înscrierile fiind stabilite pentru săptămâna 5-9 iulie 2010.

Calendarul Bacalaureatului

14 - 18 decembrie - Înscrierea candidaţilor;

15-17 februarie 2010 - Susţinerea probelor orale de limba română şi cea maternă

19 - 29 aprilie 2010 - Evaluarea competenţelor operare pe computer

31 mai - 4 iunie 2010 - Susţinerea  probei orală de limbă modernă

28 iunie 2010 - Limba şi literatura română - scris

29 iunie 2010 - Limba şi literatura maternă - scris

30 iunie 2010 - Proba obligatorie a profilului

2 iulie 2010 - Proba la alegere a profilului

3 iulie 2010 - Afişarea rezultatelor şi depunerea contestaţiilor

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite