Braşov: Încă 800 de noi şomeri, în februarie-aprilie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe societăţi din judeţ au depus deja, la Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM), notificări pentru concedieri colective.

Aproape 800 de braşoveni îşi vor pierde în mod sigur locurile de muncă în perioada februarie-aprilie a acestui an. Aceasta deoarece două firme au depus la AJOFM notificările pentru concedierea colectivă în această lună a unui număr important de angajaţi.

„Braşovenii care lucrează în meseriile de şofer, bucătar, controlor calitate, manevrant vagoane, magazioner etc. sunt cei mai vizaţi de concediere", după cum ne-a declarat purtătorul de cuvânt al AJOFM Braşov, Cristina Trifan. Trebuie menţionat faptul că, aproape sigur, numărul concedierilor individuale, care nu trebuie anunţate la instituţiile statului, îl va depăşi pe cel al disponibilizărilor colective. De exemplu, în 2009, au fost de aproape patru ori mai mulţi concediaţi individual.

Şanse puţine de angajare

La ora actuală, în evidenţele AJOFM sunt disponibile puţin peste 100 de locuri de muncă, ele putând fi ocupate mai ales de muncitori necalificaţi (25), sudori şi cameriste (câte 10), crescători de păsări (şase locuri) etc.

În privinţa cursurilor de formare profesională, braşovenii se pot califica în meserii precum inspector resurse umane, cosmetician, coafor, zidar sau dulgher.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite