Braşov: Imobilele datornicilor sunt vândute de bănci, la preţuri de nimic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Braşov se pot cumpăra, la preţuri avantajoase, terenuri, case sau apartamente. Criza financiară începe să fie tot mai acut resimţită. Zeci de persoane  nu mai pot să îşi plătească ratele la bancă şi rămân pe drumuri.

Tot mai des, instituţiile bancare încearcă să recupereze restanţele prin vinderea la licitaţie publică a bunurilor imobile ipotecate la momentul contractării împrumuturilor. Terenuri, apartamente sau case, toate sunt oferite la vânzare. Iniţial la preţurile la care au fost evaluate în momentul înscrierii garanţiei, iar ulterior la valori mai mici.

Unele bănci anunţă organizarea licitaţiilor publice pentru vânzare prin afişare la sediul băncii sau la biroul executorului judecătoresc care se ocupă de toată procedura ori prin postarea unor anunţuri pe paginile web ale instituţiilor financiare.

Teren de 335.316 de lei

De exemplu, Banca Românească încearcă să vândă  un teren intravilan, cu o suprafaţă de 3.000 de metri pătraţi, situat în Braşov, pe strada Ciobanului. Preţul de pornire al licitaţiei este de 335.316 de lei. Aceeaşi bancă oferă la vânzare în municipiul Braşov şi o cameră de 21 de metri pătraţi, situată într-un bloc de pe Strada Zizinului, evaluată la suma de 62.144 de lei.  

Şi Banca CR Firenze Romania are de recuperat bani de la debitori din Braşov aflaţi în imposibilitatea de a-şi mai plăti ratele scadente. Pe site-ul instituţiei financiare sunt postate anunţuri conform cărora vor fi scoase la vânzare, de exemplu, o casă din municipiul Braşov şi una din comuna Târlungeni. Imobilul din oraşul reşedinţă de judeţ este situat pe strada Dobrogeanu Gherea, a fost construit în anul 1958.

Licitaţii în serie

Şi Volksbank a scos la licitaţie publică, încă din luna ianuarie a acestui an, un teren intravilan, construibil, situat în Tohanu Nou. Acesta a fost evaluat la 7,6 milioane de lei, însă nu a putut fi vândut la această sumă. Astfel, în luna februarie, a fost scos din nou la licitaţie, de această dată preţul de pornire fiind stabilit la 5,7 milioane de lei.

Şi Alpha Bank a scos la vânzare în această lună mai multe imobile: un teren şi o construcţie situate în comuna Hărman, mai multe terenuri în Braşov, Săcele, Râşnov şi Târlungeni, precum şi un apartament în Braşov.

Regulile licitaţiei

Persoanele care doresc să achiziţioneze un asemenea imobil trebuie să depună până la termenul licitatiei un avans de 10% din preţul de pornire. Dacă va câştiga licitaţia trebuie să achite preţul întregului imobil în maximum 30 de zile.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite