Braşov: EXCLUSIV Gripa porcină loveşte în CSU Cuadripol Braşov!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tsvetelin Ivanov este internat la Spitalul de Boli Infecţioase
Tsvetelin Ivanov este internat la Spitalul de Boli Infecţioase

Gruparea masculină de baschet CSU Cuadripol Braşov îşi va amâna meciul din Divizia A, contra celor de la BC Târgu Mureş, întrucât un jucător al formaţiei de la poalele Tâmpei a fost diagnosticat cu gripa porcină, iar alţi doi sunt internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase din Braşov.

Sârbul Dejan Mladenovic a acuzat, chiar dinaintea meciului cu Dinamo, de la finalul săptămânii trecute, simptomele virusului A H1N1. Acesta a evoluat cu temperatură în duelul cu echipa din Ştefan cel Mare, iar luni dimineaţa a plecat spre Serbia, pentru analize suplimentare, în urma cărora a fost diagnosticat cu gripa porcină.

Mladenovic va sta internat în spital, în Serbia, între 7 şi 15 zile, iar medicii i-au recomandat să nu facă niciun efort fizic în acest interval.

Totodată, alţi doi baschetbalişti de la CSU, bulgarul Tsvetelin Ivanov şi românul Victor Plămădeală au acuzat simptome asemănătoare şi au fost internaţi, de urgenţă, în cursul acestei dimineţi, la Spitalul de Boli Infecţioase din Braşov.

Cei doi au fost supuşi la teste medicale amănunţite, analize care au fost trimise la Institutul de Boli Infecţioase „Matei Balş", din Bucureşti, iar în următoarele ore se va da un verdict clar în ceea ce priveşte starea lor de sănătate.  

Mladenovic, caz confirmat

În acelaşi timp, toţi ceilalţi sportivi ai formaţiei de la poalele Tâmpei au efectuat astăzi un set complet de analize pentru a verifica dacă au contractat virusul A H1N1.

În acest context, oficialii grupării CSU Cuadripol au trimis o adresă către Federaţia Română de Baschet, prin care au cerut amânarea partidei cu BC Târgu Mureş.

Mladenovic este primul caz de gripă porcină confirmat din echipa noastră. El a plecat acasă, în Serbia, fiind internat în spital. Plămădeală şi Ivanov se simt foarte rău şi vom afla în cel mai scurt timp dacă au sau nu gripa nouă.

Pe Zvetelin l-am dus aseară, de urgenţă, cu salvarea, la Spitalul de Boli Infecţioase, iar Plămădeală s-a internat în această dimineaţă. Vom vedea, în urma analizelor, dacă mai avem şi alţi jucători afectaţi de gripa nouă", a declarat antrenorul formaţiei CSU Cuadripol Braşov, Dan Calancea.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite