Braşov: Graţie şi rafinament pe patinoarul de la Olimpia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Micuţii patinatori au dansat, cu graţie, pe gheaţă, Foto: Bogdan Crăciun
Micuţii patinatori au dansat, cu graţie, pe gheaţă, Foto: Bogdan Crăciun

Patinoarul situat în incinta bazei sportive Olimpia găzduieşte, în această dimineaţă, Cupa Consiliului Judeţean la patinaj artistic, băieţi şi fete individual. Primii intraţi în concurs au fost copiii de cinci ani, care au cucerit inimile celor prezenţi.

Astfel, după o pauză de şase ani, patinajul artistic revine în prim planul sporturilor de iarnă de la poalele Tâmpei. La eveniment vor participa copii din mai multe zone ale ţării. La start s-au aliniat 43 de sportivi, de la şapte cluburi din ţară, iar la competiţie au fost prezenţi patinatori de la cluburi din Miercurea Ciuc, Buzău, Bucureşti şi Braşov. Participanţii au fost împărţiţi în patru categorii: debutanţi, cadeţi, copii şi juniori. La concurs vor lua parte micuţi cu vârste cuprinse între 5 şi 16 ani, iar organizarea categoriei debutanţi reprezintă o premieră pentru competiţiile de profil din România.  

Evenimentul se va încheia astăzi, cu festivitatea de premiere. Deşi căzăturile au fost la ordinea zilei, mai ales printre prichindei, absolut toţi sportivii vor fi recompensaţi. Premiile constau în diplome, cupe, medalii şi echipamente sportive, iar pentru răsplătirea micilor patinatori s-a alocat suma de 10.000 de lei, din bugetul total de 25.000 de lei.

Braşov: Patinoar Olimpia

O tradiţie de peste un secol

Complexul sportiv care a găzduit această competiţie, Baza „Olimpia", aparţine de Clubul Sportiv „Societatea de Patinaj". Societatea de Patinaj a fost fondată în 14 martie 1880, de saşii braşoveni, la iniţiativa avocatului Karl Adam. La 29 martie 1894, Adunarea Generală a hotărât construirea unui sediu pentru Societate, după planurile arhitectului Paul Brang. Pe 13 noiembrie 1894 a fost pusă piatra de temelie, iar în toamna anului următor construcţia a fost terminată. Primul patinoar amenajat a fost inaugurat pe 22 ianuarie 1895. În acei ani, saşii erau mari amatori ai acestui sport şi cei care veneau să se delecteze pe gheaţă aveau parte de o atmosferă deosebită.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite