Braşov: „Grafică fără computer. 40 de ani de mărunte împliniri“, la Librăria Cărtureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Librăria Cărtureşti va fi vineri, 18 februarie, de la ora 18.30, gazda unei discuţii interesamte despre cartea „Grafică fără computer. 40 de ani de mărunte împliniri".

Cartea, apărută la sfârşitul anului trecut, este o selecţie de materiale grafice interesante din România anilor 1945-1989. Lucrarea are 160 de pagini şi un conţinut centrat pe vizual, cu peste 400 de reproduceri; textele prezente sunt o completare a acestor imagini, punându-le în context.

Fără a avea pretenţia unui studiu exhaustiv, afişele, copertele, etichetele, timbrele sau materialele publicitare din carte reprezintă diferite rezolvări grafice care, la vremea lor, şi-au îndeplinit bine rolul.

Volumul este primul dintr-o serie şi face parte din proiectul Graphic Front, un demers mai amplu dedicat frumuseţii intervenţiei grafice, ce încearcă să atragă atenţia asupra graficii româneşti, trecând prin diferite tehnici sau tipuri (tipar, panou, signalistică). Platforma online ce face parte din proiect, www.graphicfront.ro, este o arhivă în continuă completare şi oferă un mediu de exprimare şi informare pe subiecte legate de grafică/design, dar şi pe altele conexe.

Proiectul a avut parte deja de un feedback pozitiv în ţară, dar şi în afara sa şi se dovedeşte a fi necesar pentru o mai bună cunoaştere a istoriei noastre vizuale.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite