Giri Chandra Bahadur le găteşte turiştilor care vin la munte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De doi ani, nepalezul prepară bunătăţi pentru turiştii care se cazează la un hotel de patru stele din Poiană. Bucătarul spune că s-a îndrăgostit iremediabil de Braşov.  

Asiaticul adoră arta culinară. Pasiunea pentru bucătărie o are încă din copilărie, când gătea pentru familie. „Cu timpul am observat că bucătăria este o artă. Nu oricine poate găti astfel încât să fie apreciat pentru gustul şi aspectul mâncării sale. În bucătărie trebuie să respecţi anumite reţete, dar poţi să-ţi foloseşti şi creativitatea în prepararea delicateselor", a declarat nepalezul.

Respectuos, ambiţios şi muncitor, Giri Chandra Bahadur s-a luptat să afle şi să înveţe cât mai multe secrete din gastronomie. Imediat după ce a urmat o şcoală de bucătărie indiană în Kathmandu a dobândit experienţă ca bucătar la diverse restaurante din Malaezia, India şi Singapore.

Bucătarul nepalez a ajuns în oraşul de la poalele Tâmpei după ce un angajat al hotelului i-a remarcat talentele de bucătar. În prezent, Giri Chandra Bahadur lucrează în Poiana Braşov împreună cu alţi şapte nepalezi.

În zilele lui libere, asiaticului îi place să se plimbe prin Braşov şi să admire frumuseţile oraşului. „Merg prin parc ca să admir florile, vizitez monumentele şi urc pe Tâmpa ca să admir peisajul oraşului. Braşovul este foarte frumos", mărturiseşte bucătarul.

Îi plac sarmalele

Bucătăria tradiţională românească l-a fascinat şi este bucuros că le găteşte turiştilor care vin în vacanţe în Poiana Braşov. Multitudinea preparatelor delicioase din ţara noastră l-au atras pe nepalez imediat ce le-a gustat.

Îmi plac foarte mult sărmăluţele cu mămăligă, smântână şi ardei iute, roşile umplute, dar şi diversele preparate din carne, cum ar fi cârnaţii", povesteşte nepalezul. În plus, asiaticului îi place foarte mult şi gustul vinului românesc. „Vinul este foarte bun. În Nepal nu avem vin, ci whisky şi mi-ar plăcea să văd cum se face", a mai spus bucătarul.

De asemenea, asiaticul recomandă tuturor, cu căldură, să viziteze Nepalul şi Minţii Himalaya. „Nepalul este un stat din sudul Asiei, situat chiar în inima munţilor Himalaya. Vârfurile munţilor sunt permanent acoperite cu gheaţă, iar majoritatea oamenilor de acolo se ocupă cu agricultura", a spus Giri.

Mâncare tradiţională nepaleză

Influenţele din China şi India, ţările cu care se învecinează Nepalul sunt foarte mari. Astfel, statul Nepal oferă o varietate de produse si condimente care au dus la o bucătărie relativ sofisticată.

Mirodeniile care nu lipsesc din mâncarea nepaleză sunt: usturoiul, piperurile, cardamonul, coriandrul, şofranul, curry-ul şi turmericul. Mâncarea tradiţională nepaleză, care nu lipseşte din alimentaţia zilnică a bucătarului  este „Dahl Bhat".

Preparatul care se consumă de regulă dimineaţa şi seara se compune din orez alb fiert (numit Bhat), supă de linte (denumită Dahl), legume şi curry. „Noi în Nepal mâncăm foarte condimentat. Orezul este de bază, iar mâncarea asta o mâncăm cel puţin o dată pe zi", spune bucătarul.

Întrebări şi răspunsuri:

În cât timp ai reuşit să vorbeşti româneşte?

La început mi-a fost tare greu. Mă înţelegeam cu colegii în limba engleză. După două luni am învăţat cuvintele de bază, iar acum zic eu că mă descurc să vorbesc limba română.

Cum vă înţelegeţi cu colegii de muncă?

Sunt mulţumit de condiţiile şi atmosfera de la muncă. Mă înţeleg bine cu colegii, mă cunoaşte lumea prin hotel şi simt că sunt respectat. Şi eu îi respect pe ei şi mă bucur că lucrez în cadrul unei echipe bine închegate.

Ce-i place:

Ca oricărui bărbat, nepalezului îi place foarte mult fotbalul. „Nu ratez meciurile mari de fotbal şi îmi place să joc acest sport cu prietenii mei. Echipa mea preferată de fotbal este Portugalia", a spus bărbatul.

Ce nu-i place:

Nepalezului nu-i plac şi încearcă să-i evite pe „oamenii răi, invidioşi, hoţi şi perverşi. Nu-mi place să vorbesc cu ei şi mai bine stau singur decât să îi am prin preajmă", a mai spus Giri Chandra Bahadur.

Profil:

NĂSCUT: 28 mai 1970, Nepal, Asia

STUDII: Şcoală de bucătărie indiană Kathmandu

FAMILIE: soţie, două fete şi un băiat

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite