Braşov: Gheorghe Lupu – încă un primar penal, trimis în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul primar al oraşului Zărneşti a fost trimis în judecată pentru luare de mită şi abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţa obţinerii de către funcţionarul public pentru sine sau altul, a unui avantaj patrimonial şi uz de fals.

Procurorii DNA au stabilit că în perioada 2004 - 2005 fostul primar, Gheorghe Lupu, a primit mită care a constat în două maşini, materiale de construcţii şi servicii, lucrări de construcţii la imobilele sale, toate în valoare de 52.963 de euro.

Acestea au fost cerute şi primite de Gheorghe Lupu de la o firmă care dorea să îşi păstreze contractele aflate în derulare cu primăria, dar şi să obţină şi alte contracte cu toate că nu respecta prevederile legale în materie de achiziţii publice.

De asemenea, în 2007, primarul a beneficiat şi de complicitatea unui anume Adrian Enescu, administrator al firmei Aditom SRL Zărneşti. Gheorghe Lupu a achitat acestei societăţi peste 31.000 de lei, reprezentând contravaloarea pentru apă îmbuteliată.

Aceasta a fost achiziţionată ca fiind rezervă de stat, cu ajutorul a două facturi fiscal false, în condiţiile în care marfa nu a intrat în gestiunea Primăriei oraşului Zărneşti, se anunţă într-un comunicat al DNA.  

Cei doi sunt cercetaţi pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată şi complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice.

În dosar apare şi un al treilea nume, cel al lui Claudiu Lupu, asociat la o altă firmă: SC M&L Invest SRL.

La rândul său, Claudiu Lupu, folosindu-se de o factură întocmită de el în fals, a înstrăinat un autoturism de lux aparţinând acestei firme, fără cunoştinţa administratorului societăţii şi a denunţătorului, acesta din urmă fiind celălalt asociat.

Prin aceasta, a diminuat în mod nelegal patrimoniul societăţii şi a obţinut un beneficiu în interes personal în sumă de 17.000 de euro.

Primăria oraşului Zărneşti s-a constituit parte civilă în acest dosar pentru a recupera prejudicial, iar procurorii au pus sechestrul asigurător pe bunurile imobile lui Gheorghe Lupu şi Adrian Enescu, mai anunţă DNA.

Dosarul a fost trimis instanţei Tribunalului Braşov.

Alţi primari penali

În anul 2005, primarul localităţii braşovene Săcele, Vasile Laţa, a fost prins in flagrant în timp ce lua mită 60.000 de euro. El a fost arestat preventiv pentru 29 de zile şi mai apoicondamnat la doi ani cu suspendare.

Şi actualul primar al Branului a fost condamnat pentru fapte penale. Mai multe amănunte vedeţi  în: „Primarul lui Dracula, condamnat la 1,5 ani de închisoare“

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite