Braşov: Gerlinde Wagner - Tunde şi coafează prichindeii Braşovului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De 30 de ani practică meseria de frizeriţă, iar de 22 de ani se dedică prichindeilor. A creat în Braşov un loc de poveste, pentru a-i convinge pe cei mici că nu e niciun pericol în a-ţi tăia părul.

Copil fiind, Gerlinde se tundea la Frizeria «Prichindel» şi era fascinată de acea lume. Îşi tundea păpuşile şi plângea apoi pentru că realiza că nu le mai creşte părul. Deşi a urmat un liceu cu profil real, destinul i-a îndrumat paşii către o meserie fără nicio legătură cu studiile pe care le-a urmat.

Înainte de Revoluţie am lucrat într-o frizerie pentru adulţi, dar m-am transferat repede la Frizeria «Prichindel», pentru că-mi doream foarte mult să lucrez în mod special cu copiii. Ei au nevoie de un loc special pentru tuns, unde să se simtă în elementul lor, să nu le fie teamă. Atracţia dintre mine şi cei mici a fost reciprocă", mărturiseşte femeia.

La scurt timp după Revoluţie, Gerlinde Wagner a simţit că trebuie să ducă mai departe tradiţionala frizerie dedicată copiilor din Braşov şi a ajuns astăzi să le facă frizuri copiilor celor mai vechi clienţi ai săi.

Este foarte greu să tunzi un copil, pentru că nu se simte în elementul său atunci când tu, ca străin, îi umbli prin păr. Astfel, eu am angajat personal specializat, care comunică foarte bine cu cei mici, îi convinge că trebuie să se tundă, ca să arate bine. Alteori, avem tot felul de surprize pentru cei mici, suntem întotdeuna pregătiţi cu o supriză pentru a-i surprinde de fiecare dată, cu un look nou sau cu o mică atenţie", mai spune Gerlinde Wagner.

Picii sunt trataţi regeşte

În frizeria lui Gerlinde Wagner totul se bazează pe psihologia copilului. Scopul frizeriei pline de culori şi jucării este acela de a-i distrage copilului atenţia de la ceea ce va urma şi de a-i lua din teama de foarfecă.

Felul în care îi cucerim este unul specific jocului: le spunem poezii, le cântăm, comunicăm pe aceeaşi limbă cu ei. Pentru unii copii tunsul poate fi o traumă, iar frizeria un mediu total ostil. Acesta este setimentul pe care am încercat eu să-l elimin din mentalul copiilor", declară femeia. Pentru a-i atrage pe micuţi, frizeriţa a creat un concept de frizerie mai puţin obişnuit.

La intrare, copiii aşteaptă să le vină rândul la tuns într-un loc de joacă special amenajat pentru ei, unde socializează cu ceilalţi.

Aşa am ajuns să am mai mult decât o frizerie. Suntem colaboratori la realizarea diverselor emisiuni TV pentru copii, participăm la târguri şi expoziţii şi mă bucur că atât copiii, cât şi părinţii pleacă fericiţi din frizeria mea", declară frizeriţa.  

Mai mult, serviciile lui Gerlinde nu se limitează doar la cei mici, ci se extind şi la cei mari, care se pot tunde în acelaşi timp cu odraslele lor.

 Întrebări şi răspunsuri

Care este cea mai inedită tunsoare pe care aţi realizat-o?

Am adus pe piaţa braşoveană tunsorile cu calotă pentru băieţi. Am creat o modă în Braşov cu acea tunsoare, chiar dacă, la început, părinţii au fost reticenţi, dar rezultatul i-a încântat. Tot pentru băieţi a fost la modă şi tunsoarea cu codiţă.

Micuţii îşi aleg singuri frizurile sau sunt influienţaţi de părinţi?

De cele mai multe ori eu mediez relaţia dintre părinţi şi copii atunci când părerile lor despre tunsoare sunt în contradicţie. Aduc argumente şi pentru copii şi pentru părinţi şi ajungem la un consens.

Cât timp avea cel mai mic client al dumneavoastră?

Cel mai mic client avea doar trei luni şi un păr foarte lung. A fost inedit, dar am reuşit să-l tund cu succes.

Ce-i place

„Îmi plac foarte mult natura, animalele, în mod special cai şi câini. În mod evident iubesc foarte mult copiii, ador să lucrez cu ei şi cred că sunt cel mai important lucru din viaţa noastră", a precizat frizeriţa.

Ce nu-i place

Nu-mi plac invidia şi răutatea oamenilor. Urăsc să văd la televizor sau pe stradă acte de cruzime faţă de copii sau animale", spune Gerlinde.

 

PROFIL

Născută. 12 septembrie 1961, Braşov.

Studii. Liceul Electrotehnic, Braşov.

Familie. Căsătorită.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite