Gabi Tamaş, turnul de control din apărarea Naţionalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă a ţinut de multe ori prima pagină a ziarelor de scandal, fundaşul braşovean de 26 de ani are multe performanţe la activ, fiind un titular incontestabil în naţionala antrenată de Răzvan Lucescu.

Aventura lui Gabi Tamaş în fotbalul profesionist a început în urmă cu aproape 12 ani, acesta fiind legitimat în sezonul 2008/2009 la FC Braşov. Nu a stat însă prea mult la echipa de sub Tâmpa şi a bifat o singură prezenţă la formaţia mare. De altfel, acest moment a reprezentat una dintre dezamăgirile carierei. „Visul oricărui fotbalist local era să evolueze la FC Braşov, dar dacă cei de acolo au considerat că nu au nevoie de mine, nu regret că am ales să plec la Tractorul Braşov", a declarat Gabi Tamaş.

Fotbalistul a evoluat la Tractorul două sezoane, iar evoluţiile remarcabile l-au adus în atenţia echipelor mari din România. Astfel, în 2002 jucătorul a fost achiziţionat de Dinamo Bucureşti, grupare la care a evoluat un singur sezon, dar la care a revenit în alte două rânduri.

Prima experienţă externă

  În vara lui 2003, Gabi Tamaş a respirat pentru prima dată aerul fotbalului de mare performanţă, fiind transferat în Turcia, la Galatasaray Istanbul. „Deşi am făcut un pas important în carieră prin trecerea la Galata, nu m-am acomodat în Turcia, poate din cauza faptului că eram prea tânăr, întrucât aveam doar 19 ani. Din păcate, am evoluat doar în şase partide în tot sezonul şi am plecat după un an", a povestit Tamaş.

image

După experienţa eşuată din Turcia, fundaşul român şi-a încercat norocul în Rusia, transferându-se la Spartak Moscova, grupare pentru care a jucat doar câteva luni, în vara anului 2004 fiind împrumutat la Dinamo, unde a petrecut un sezon şi jumătate. Această perioadă a fost considerată, poate, cea mai neagră din întreaga carieră profesională a lui Gabi Tamaş. Fundaşul braşovean a fost implicat în numeroase scandaluri, fiind un client fidel al tabloidelor. „Recunosc că nu am fost uşă de biserică, dar, de cele mai multe ori, am fost şi vânat. Mi s-au pus în cârcă multe lucruri pe care nu le-am făcut", a menţionat fotbalistul.

Remarcat în Spania

Cariera fotbalistică a lui Gabi Tamaş a intrat pe o pantă ascendentă odată cu transferul în Spania, la Celta Vigo, acolo unde a avut prestaţii apreciate, fiind titular în fiecare meci. Ulterior, braşoveanul a ajuns şi în Franţa, la AJ Auxerre, iar după un nou sezon petrecut la Dinamo, Tamaş a fost achiziţionat de gruparea de ligă secundă din Anglia, West Bromwich Albion, formaţie la care evoluează şi în prezent. Mai mult, românul a promovat cu West Brom în prima ligă engleză, urmând ca din sezonul următor Tamaş să se lupte de la egal la egal cu forţe ale fotbalului din insulă, precum Chelsea, Manchester United sau Liverpool.

Întrebări şi răspunsuri

Cum a fost revenirea la echipa naţională?

Mă bucur că Răzvan Lucescu a avut încredere în mine şi m-a rechemat la echipa naţională. O să fac tot ceea ce depinde de mine să nu-l dezamăgesc şi sper să ne calificăm la Campionatul European din 2012.

Cum te simţi în Anglia?

Transferul la West Brom mi-a schimbat complet viaţa. Este bine că am scăpat de tentaţiile din ţară, iar acum mă dedic în totalitate fotbalului. Sper să joc cât mai bine în sezonul viitor şi să rămânem în prima ligă engleză.

Ce-i place

„Îmi place să mă distrez cu prietenii prin cluburi, însă numai atunci când nu am meci a doua zi. Îmi place muzica house şi sunt un fan al hip-hop-ului de calitate. Ador filmele de groază", a precizat Gabi Tamaş.

Ce nu-i place

„Nu-mi plac oamenii ipocriţi. Urăsc acele ‹căpuşe› care îşi duc viaţa pe spatele altora şi îşi fac imagine de pe urma performanţelor tale. Nu-mi plac anumite personaje din fotbalul românesc", a conchis Tamaş.

PROFIL

Născut. 9 noiembrie 1983, Braşov.

Studii. Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii Transilvania, Braşov.

Familie. Părinţi, un frate.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite