Funcţionarii din Primăria Codlea îşi aranjează suplimente salariale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Funcţionarii din Primăria Codlea sunt mai şmecheri decât alţi bugetari. La propunerea primarului PD-L Alexandru Popa (ales independent în funcţie), aplicarea Legii nr 118/2010, care prevede diminuarea drepturilor salariale ale personalului bugetar pentru perioada urmatoare rămâne facultativă.

„Pentru unii ciuma, pentru altii muma. Asa se poate rezuma ceea ce s-a intamplat la ultima sedinta de consiliu local. Toata ziua de luni, 25 iulie 2010, a fost forfota mare in primarie, dar nu pentru rezolvarea problemelor cetatenilor, ci pentru a se asigura ca ultima 'gaselnita juridica' de incasare a unor prime de catre functionarii din aparatul special al primariei va trece cu votul consilierilor. Astfel s-au facut toate eforturile ca fiecare consilier sa fie contactat si "pregatit" din timp. Inclusiv eu am fost rugat, daca nu voi vota pentru prime, cum se asteptau sa nu fac, macar sa tac...“, scrie pe blogul lui consilierul local Erwin Albu, din partea Forumului Democrat German.

Acesta a mai menţionat şi faptul că, desi nu era pe ordinea de zi, a fost introdus un referat si un proiect de hotarare pentru a li se acorda prime care sa acopere reducerea cu 25% a taierilor salariale hotarate de guvern pentru toti bugetarii. Primele provin, normal, din bugetul local, dar nu s-a precizat şi pentru ce merite deosebite s-au acordat.

Mai mult, Erwin dezvăluie faptul că functionarii-angajati au dat in judecata Primaria Codlea si au castigat retroactiv sporuri salariale in valoare de 24 de miliarde lei vechi.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite