Braşov: Flavius Bărbulescu a ajuns hingherul României

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajaţii Serviciului de Gestionare a Animalelor Braşov şi Asociaţiile de Protecţie a Animalelor din Gheorgheni s-au certat la o acţiune de ridicare a câinilor de pe străzi. 91 de câini au fost luaţi cu japca de pe străzile din Gheorgheni.

Asociaţia Fules, din Harghita este scandalizată de acţiunile Serviciului de Gestionare a Animalelor din Braşov. Flavius Bărbulescu a prins la Gheorgheni 91 de câini pe care i-a adus pentru eutanasiere, la Braşov. Asta deşi a suţinut întotdeauna că nu aduce la Stupini câinii prinşi în alte judeţe.  

Preşedinta Asociaţiei de Protecţia Animalelor „Fules", din Harghita, susţine că a fost minţită de Flavius Bărbulescu. „L-am întrebat despre soarta câinilor captivaţi, iar el ne-a spus că vor fi predaţi Asociaţiei Milioane de Prieteni şi vor fi duşi de acolo în Germania", susţine Gergely Éva. Preşedinta Asociaţiei Milioane de Prieteni nu ştia nimic despre acţiune. „Am aflat întâmplător de asta şi nu înţeleg cum este posibil aşa ceva. I-a minţit pe oamenii ăia", afirmă Cristina Lapis.

Supărare mare

Dacă din Gherogheni s-au luat din greşeală şi câini care au stăpânii, oamenii riscă să rămână fără animalele de casă. „Legea spune că un câine trebuie ţinut 14 zile pentru a putea fi găsit de eventualul stăpân. Cum îşi poate găsi un locuitor al judeţului Harghita câinele, tocmai la Braşov? O altă curiozitate a mea este de ce se mai numeşte Serviciul de Gestionare a Animalelor din Braşov, dacă sunt aduşi aici câini din toată ţara. Dacă nu mai sunt câini de prins la Braşov de ce nu se desfiinţează serviciul?", se întreabă revoltată Cristina Lapis. Răspunsul lui Flavius Bărbulescu a venit prompt. „Dacă vrea cineva să îşi recupereze câinele vine aici, la Braşov. Până la urmă noi avem contract cu Primăria de acolo, ei ne-au chemat şi luăm bani pentru asta", susţine braşoveanul.

Cei 91 de câini capturaţi la Gheorgheni au fost tranchilizaţi şi apoi băgaţi toţi în benele a cinci Dacii ale Serviciului de Gestionare a Animalelor din Braşov.  

 Bâte şi amenzi

Câţiva localnici din Gheorgheni au protestat şi au încercat să îi oprească pe braşoveni să tranchilizeze câinii. „Au sărit la bătaie, au început să alerge după maşini. Dacă nu era poliţia ieşea mai rău. Au fost amendaţi din câte ştiu cu câte 1000 de lei fiecare şi băieţii mei care au fost agresaţi au depus plângeri penale" afirmă Bărbulescu. Preşedinta Asociaţiei de Protecţia Animalelor din Harghita are o altă variantă. „Câţiva simpatizanţi ai noştri au încercat să împiedice captivarea câinilor şi au fost învinuiţi de ultraj, furt şi deranjarea ordinii publice. Secretarei noastre i s-a spus ca va primi din serul narcotic dacă mai face fotografii", afirmă Gergely Éva.

80 de lei costă viaţa unui câine

Pentru prinderea câinilor din Gheorghieni, Serviciul de Gestionare a animalelor din Braşov a primit suma de 10.000 de lei. Pentru fiecare animal au primit 20 de lei, pentru transport 35 de lei, pentru eutanasie 25 de lei şi pentru distrugerea cadavrelor 0,21 euro/kg. În cei 7 ani de activitate, la Azilul Canin din Stupini au fost omorâţi peste 26 de mii de câini, după cum susţine chiar Flavius Bărbulescu.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite