Fir întins, pe bălţile de la Vadu Roşu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peştii prinşi în undiţă au fost apoi eliberaţi în baltă. Foto: Bogdan Crăciun
Peştii prinşi în undiţă au fost apoi eliberaţi în baltă. Foto: Bogdan Crăciun

Momeala, nada şi priceperea a făcut diferenţa între pescarii prezenţi la concurs. Echipele au fost alcătuite din pescari şi bucătari, iar premiile au fost acordate pentru cantitatea de peşte prins şi pentru măestria culinară.

Concursul „Dor de Peşte", organizat pentru a treia oară de Doripesco, a adunat cei mai iscusiţi pescari din toată ţara. Împătimiţii undiţelor au ignorat ploaia şi vremea urâtă şi au rezistat cu stoicism pe baltă.

E păcat că e frig, iar vremea schimbătoare alungă şi peştii. Nu renunţăm însă pentru nimic în lume. Avem deja 15 kilograme de peşte şi mai prindem", a spus Sorin Prodan, unul dintre concurenţii din Iaşi.

Pescarii au folosit cele mai inedite metode şi trucuri pentru a prinde cât mai mult peşte. Fiecare echipă şi-a folosit secretele pentru o captură cât mai mare. Prada nu a foat eliberată înainte de a fi cântărită de către arbitrii competiţiei.

Capturile au fost pe măsura aşteptărilor

„Porumbul îl folosim ca momeală, iar nada este o combinaţie specială. Este un amestec secret, care ne ajută să prindem cei mai mari peşti. Am urmărit şi concurenţa, dar nu cred că există reţetă mai bună ca a noastră", a explicat Costel Bertea, un alt concurent.

Concursul a durat mai bine de şase ore şi a fost urmat de întrecerea bucătarilor, care au preparat specialităţi de...peşte.

Demonstraţie culinară

Echipele de bucătari au avut la dispoziţie câte zece kilograme de peşte pentru a prepara alimente delicioase. Fie că a fost vorba de ciorba de peşte, rasolul de crap sau babuşca înăbuşită, fiecare reţetă a fost una originală.

Concurs de pescuit

Cele mai folosite condimente au fost lămâia, usturoiul, busuiocul, piperul, pătrunjelul, rozmarinul şi boiaua. Bucătarii au gătit în corturi special amenajate pentru concurs. Mâncarea pregătită „pescăreşte" i-a încântat pe degustători. Premiile concursului s-au acordat în funcţie de cantitatea de peşte prins şi în funcţie de bucatele pregătite.

Am început mai timid, dar avem 20 de kilograme de peşte şi vrem să dublăm cantitatea", a spus Marius Mihalache, concurent

Vremea rea nu le-a stricat socotelile pescarilor

Câştigătorii concursului au fost cei de la Ritmo Cafe. Pescarii Costel Bertea şi Marius Mihalache au reuşit performanţa de a prinde peste 36 de kilograme de peşte, cantitate mult mai mare decât capturile celorlalţi concurenţi. Tot ei au fost premiaţi şi pentru cel mai mare peşte prins, un crap de aproape şase kilograme.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite