Braşov: Festivalul Etnovember îşi aprinde torţele în Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tradiţionalul festival organizat în fiecare al treilea weekend din luna noiembrie oferă şi în acest an o mulţime de „delicii" culturale. Cortegiul medieval cu torţe este atracţia Festivalului, când Cavalerii Cetăţilor Bârsei vor pleca de la Bastionul Ţesătorilor cu torţele aprinse, vor parcurge Strada Sforii, Curtea Bisericii Negre şi se vor opri în Piaţa Sfatului.

Cea de-a a XII-a ediţie e Etnovember va debuta sâmbătă, în Aula Universităţii Transilvania. Organizatorii, 40 de studenţi de la diferite facultăţi, au reuşit să aducă la Braşov părţi din cultura internaţională, împărţite în patru categorii.

Turiştii vor avea parte de nu mai puţin de 20 de expoziţii, pornind de la carte, fotografie şi până la arhitectură. Pe lângă expoziţii, braşovenii se pot bucura de două concerte rare şi foarte importante: unul de percuţie şi celălalt de flamenco.

Duminică va avea loc un Târg Medieval, finalizat printr-o procesiune solemnă de retragere cu torţe. „Concertul ansamblului Game, dansuri medieval, un ansamblu de percuţie din Bucureşti, de la Universitatea Naţională de Muzică, reprezintă un vârf deosebit. În al doilea rând, Expoziţia de arhitectură modernă Sami Rintala din Finlanda, care se desfăşoară la Poarta Ecaterinei, reprezintă un eveniment de foarte mare valoare în Braşov şi chiar pe plan european", a declarat prorectorul Marina Cionca, preşedintele Asociaţiei Culturale Detaeye Media&Art.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite