Braşov: Fermierii, aşteptaţi şă-şi depună cererile pentru subvenţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fermierii pot accesa credite începând de azi
Fermierii pot accesa credite începând de azi

Începând de astăzi, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a demarat cea de-a treia etapă de depunere a cererilor de plată, care au ca termen limită, data de 21 ianuarie 2011.

Practic, de data aceasta este vorba despre „Ajutorul specific acordat pentru producătorii de lapte de vacă din zonele defavorizate" şi „Ajutorul specific pentru îmbunătăţirea calităţii produselor agricole în sectorul de agricultură ecologică", scheme de plată finanţate din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA).

Conform modificării hotărârilor de guvern HG 755/2010 şi HG 759/2010, prin prevederile HG 1303 /2010, pentru a treia etapă de depunere pot solicita ajutorul specific atât persoanele fizice, cât şi persoanele juridice, care nu au solicitat ajutorul specific în prima sau a doua etapă de depunere. Cererea de plată se poate depune la centrele judeţene ale Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură până pe 21 ianuarie 2011.

În ceea ce priveşte persoanele fizice care au depus cererea de plată în prima sau a doua etapă de depunere şi nu s-au autorizat potrivit prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 44/2008, cu modificările ulterioare, nu vor depune o nouă cerere. Practic, cererea iniţială pe care persoana fizică a depus-o va fi reverificată şi acceptată la plată. Pe de altă parte, în cazul persoanelor fizice care au depus cererea într-una din celelate două etape şi au retras cererea de plată datorită neautorizării sau neactualizării datelor în urma constituirii cf OUG 44 vor putea solicita reverificarea cererii de plată iniţiale.

Plafonul maxim de care poate beneficia România în anul 2010 pentru îmbunătăţirea calităţii produselor agricole în sectorul de agricultură ecologică, conform prevederilor HG 759/2010 cu modificările şi completările ulterioare, este de 3.098.000 euro.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite