Braşov: Fără căldură la iarnă, în sistemul centralizat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă asociaţiile nu-şi achită datoriile, CET va funcţiona în anotimpul rece doar pentru. 7.000 de apartamente, cu costuri enorme.

Problemele CET-ului sunt departe de final, din cauza datoriilor de 8.900.000 de lei pe care societatea le are către furnizorul de gaz.

„Asociaţiile datornice nu au achitat nimic din sumele restante. În aceste condiţii, nici nu se poate pune problema reluării furnizării de apă caldă, pentru că CET-ul nu primeşte gaz", a explicat

Florin Cuţitei, directorul CET Braşov. Problema este cu atât mai gravă, cu cât ne apropiem de toamna acestui an. În lipsa achitării datoriilor, cele 17.000 de apartamente, care acum nu beneficiază de apă caldă, vor rămâne şi fără căldură.

Facem apel către asociaţii să îşi plătească datoriile. În caz contrar, CET va funcţiona din 15 octombrie doar pentru cele 7.000 de apartamente cu plata la zi, iar restul locuinţelor nu vor primi căldură. Sistemul va funcţiona în acest fel la costuri enorme", a mai spus Florin Cuţitei.

Pentru micşorarea pierderilor, reprezentanţii CET au decis debranşarea apartamentelor din blocurile în care acestea reprezintă mai puţin de 20% din numărul total de locuinţe.

Braşovenii au la dispoziţie 45 de zile de la primirea somaţiei să îşi monteze o centrală de apartament. Mulţi dintre cei somaţi nu au însă bani pentru o astfel de lucrare. 500 de familii au primit deja somaţii, iar cea mai mare parte a apartamentelor au fost deja debranşate.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite