Braşov: Falşi inspectori DSV dau ţepe prin magazine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Directorul DSVSA, Dorin Enache, Foto: Bogdan Crăciun
Directorul DSVSA, Dorin Enache, Foto: Bogdan Crăciun

Câţiva patroni de magazine alimentare au tras o mare sperietură atunci când s-au trezit cu controale pe cap. Marea le-a fost mirarea când şi-au dat seama că, de fapt, au de-a face cu nişte impostori.

"Dr. Florin Cosmei, inspector DSVSA. Actele la control!" Aşa s-a recomandat, în urmă cu doar câteva ore, un oarecare braşovean care a reuşit să-l sperie pe patronul unui magazin mixt.

„Agentul economic nu şi-a declinat identitatea dar a spus că a fost luat foarte tare de acest Florin Cosmei, care nu există pe lista inspectorilor DSV, şi care i-a spus că nu mai sunt valabile carnetele de sănătate.

Patronul şi-a dat seama că are de-a face cu un impostor şi l-a ameninţat că sună la DSVSA. Până să facă asta, aşa-zisul medic dispăruse", a spus Marinela Ardelean, secretara care a preluat apelul.

Un alt caz similar a fost semnalat în urmă cu două săptămâni. De data aceasta, „medicul“ a acţionat de două ori consecutiv, în acelaşi loc. Un anume dr. Dan Anca a intrat în unitatea proaspăt deschisă a unui magazin şi i-a spus patronului că va reveni, pentru că nu prea avea ce controla.

S-a întors, în scurt timp şi i-a spus patronului că nu are în regulă anumite formulare. „I-a spus patronului să pregătească o anumită sumă de bani, după care ar fi promis să se întoarcă", a mai spus secretara.

„Aceşti falşi inspectori sunt nişte escroci cu tupeu, folosesc un ton agresiv, care intimidează agentul economic şi nu prezintă legitimaţia sau flutură una contrafăcută. În cazurile de faţă, aceştia au cerut foloase necuvenite, de la sume de bani, până la sacoşe cu alimente sau alte lucruri.

În general, aceştia profită de agenţii economici mici. Cei care trec prin situaţii de acest gen sunt rugaţi să sune la noi imediat", a spus Dorin Enache, directorul DSVSA Braşov.

Acesta a adăugat că, atunci când merg în control, inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor prezintă legitimaţia şi o delegaţie, care trebuie parafată de agentul economic. De asemenea, amenzile contravenţionale aplicate de aceştia sunt întotdeauna plătite la trezorerii.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite