Fabrica de ciocolată de la Ghimbav aduce noi locuri de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Firma braşoveană vrea să-şi creeze şi branduri proprii Foto: Arhivă
Firma braşoveană vrea să-şi creeze şi branduri proprii Foto: Arhivă

Firma braşoveană care a preluat o parte din producţia Kraft Foods s-a apucat de construirea unei fabrici şi va crea câteva sute de locuri de muncă.

Unul dintre foştii furnizori ai companiei Kraft Foods, grupul braşovean de firme „Rap", a demarat la Ghimbav construcţia unei noi fabrici de ciocolată, care ar urma să creeze câteva sute de locuri de muncă. Conducerea companiei nu a vrut să dea publicităţii o cifră exactă, dar a precizat că vrea să îşi extindă activitatea şi să lanseze şi câteva branduri proprii după ce investiţia va fi finalizată. 

67 de angajaţi pentru început

Firma braşoveană a început deja producţia, în fostul amplasament al Kraft, a două dintre vechile produse Poiana, respectiv bomboanele de ciocolată „Chokotoff" şi batoanele de ciocolată „Smash".  Aici, lucrează 67 dintre cei 440 de angajaţi ai companiei americane, care au fost disponibilizaţi anul trecut după ce liniile de productie ale Poiana au fost transferate într-o fabrică din Bulgaria.

La ora actuală, criza de pe piaţa muncii a adus Braşovul pe locuri fruntaşe în ceea ce priveşte şomajul. Conform ultimelor statistici valoarea ratei şomajului înregistrată la nivelul judeţului a fost 9.08%, 22.732 persoane aflându-se în cautarea unui loc de muncă.

„Rap" şi-a deschis prima afacere în 1992, iar printre cele mai recente proiecte derulate în industria alimentară se numară construcţia fabricii de snacks-uri sărate Intersnack din Ghimbav.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos

image
Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite