Braşov: Expoziţie de figuri de ceară, la Reduta (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Printre exponatele de ceară se numără şi eroii din „Piraţii din Caraibe“. Foto: Bogdan Crăciun
Printre exponatele de ceară se numără şi eroii din „Piraţii din Caraibe“. Foto: Bogdan Crăciun

Shreck, Nefertiti, Vladimir Putin, Albă ca Zăpada şi cei şapte pitici sau Charlie Chaplin sunt doar câteva dintre personajele expoziţiei „Mit, ficţiune, realitate".

Expoziţia găzduită de Centrul Cultural „Reduta" cuprinde 80 de exponate, aduse tocmai de la Muzeul Figurilor de Ceară din Sankt-Petersburg. Expoziţia inedită a fost organizată anterior în Grecia, braşovenii având ocazia să o viziteze până în data de 15 ianuarie.

VEZI AICI MAI MULTE IMAGINI DE LA EXPOZIŢIE

Printre exponate se regăsesc personalităţi şi personaje din mitologie, istorie, artă, cinematografie, oameni de stat sau politicieni. Astfel, la Reduta puteţi să-i vedeţi pe Vladimir Putin şi Dimitri Medvedev, în mărime naturală, să admiraţi persoaneje din mitologia Greacă, precum Afrodita sau Zeus, dar şi personaje de film, ca Charlie Chaplin, Danny DeVito şi Master Yoda, din „Războiul stelelor".

Nu a lipsit nici maestrul Yoda, personajul din Războiul stelelor

„Expoziţia este una mixtă. Ea se adresează tuturor categoriilor de persoane. Figurile de ceară sunt realizate în aproximativ trei luni, au păr natural, iar ochii şi dinţii sunt proteze medicale", a declarat Marian Ciobanu, insoţitorul expoziţiei.

La expoziţie au "participat" şi personaje din mitologia greacă

Personaje îndrăgite de copii

Şi personajele din basme şi eroii preferaţi ai filmelor pentru copii au ajuns la Reduta. Albă ca Zăpada şi cei şapte pitici, Shreck, veveriţa simpatică din „Ice Age", eroii din filmul „Harry Potter" sau „Piraţii din Caraibe" pot fi văzuţi şi fotografiaţi de cei mici.

Expoziţia cuprinde 80 de figuri de ceară

Adevărate minunăţii sunt şi centaurii sau minotaurii. Un astfel de exponat vă invită, încă de la intrarea în Centrul Cultural Reduta, să vizitaţi expoziţia inedită de figuri de ceară.

Preţul biletului de intrare pentru adulţi este de şapte lei, pentru elevi, studenţi şi pensionari cinci lei, iar grupurile organizate plătesc doar patru lei/persoană.

 

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite