Explozie violentă într-un imobil din Zărneşti: o victimă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În jurul orei 9.00, o puternică deflagraţie a avut loc într-un imobil din Zărneşti, O persoană a fost rănită şi mai multe apartamente au fost afectate.

13.15 Parchetul de pe lângă Judecătoria Zărneşti a demarat o anchetă pentru a stabili împrejurările în care s-a produs deflagraţia.

 „În urma unor acumulări de gaze a avut loc o explozie, deteriorând locuinţa de la etajul trei, precum şi uşile şi ferestrele învecinate. Victima a fost transportată la spital, în stare stabilă, cu arsuri de gradul II şi III la membrele inferioare şi în zona feţei. Aşteptăm acum o analiză a celor de la Inspectoriatul Teriorial în Construcţii, pentru a ne comunica dacă, în urma exploziei, a fost afectată şi structura de rezistenţă a blocului", a spus prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Zărneşti, Cristina Cardaşol.

image

Proprietarii locuinţelor afectate de explozie vor trebui să-şi repare singuri stricăciunile.  „Am fost anunţată de explozie şi am repede venit acasă. Am găsit uşa metalică de la casă retezată, geamurile de la balcon sparte şi mi-a căzut şi un perete. Acum aştept să vină băiatul meu acasă şi să ne apucăm să reparăm ce s-a stricat", a spus  o locatară de la etajul trei, Camelia Ţuţuianu.

image

Când am venit acasă, am văzut uşa de la casă parţial distrusă şi nu avem cum să o închidem decât cu o sfoară", a spus o locatară de la etajul doi, Ecaterina Chiaburu.

image

12.20 Distrigaz Sud Reţele aduce precizări suplimentare privind explozia produsă astăzi, 9 februarie, în strada 1 Decembrie 1918 FN, Bl 10, Sc B, Ap 26, localitatea Zărneşti: „La orele 09.15, dispeceratul Distrigaz Sud Reţele a fost sesizat cu privire la o explozie produsă la adresa menţionată. Echipele de intervenţie ale companiei s-au deplasat imediat la faţa locului şi au luat primele măsuri de siguranţă, izolând perimetrul şi sistând alimentarea cu gaze naturale a imobilului respectiv. În urma deflagraţiei o femeie, în vârstă de 40 de ani, a fost rănită fiind transportată la spitalul din localitate. Investigaţiile tehnice efectuate de către echipele Distrigaz Sud Reţele nu au depistat scăpări de gaze pe reţeaua de distribuţie în zona imobilului respectiv. Din primele cercetări, s-a constatat că în apartament există anumite neconformităţi la instalaţia de utilizare a gazelor naturale, fapt ce contravine normelor tehnice de proiectare şi executare a instalaţiilor de utilizare a gazelor naturale. In plus, aragazul nu a fost supravegheat de către locatari, aceştia nerespectând sfaturile de siguranţă referitoare la utilizarea în siguranţă a gazelor naturale“.
Cercetările sunt în desfăşurare pentru a stabili cu exactitate cauzele producerii exploziei.

image

9.30 Explozia produsă într-un bloc din Zărneşti a fost violentă, iar în urma acesteia o persoană a fost rănită. În plus, deflagraţia a afectat şi alte apartamente din acelaşi imobil şi a distrus uşile locuinţelor de la etajul respectiv.

Explozia s-a produs în blocul 10, scara B, de pe strada 1 Decembrie din Zărneşti.

 Până la acest moment nu au fost stabilite cauzele exploziei.

Revenim cu amănunte!

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite