Braşov: Evitaţi luna august, dacă vreţi paşaport

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la introducerea paşapoartelor electronice, mii de braşoveni solicită, lunar, eliberarea unor astfel de documente. Luna trecută au fost înregistrate în total, la ghişeele din Braşov, 2.764 de cereri, dintre care 1.998 de aplicaţii au fost pentru paşapoartele electronice. Varianta paşapoartelor temporare a fost preferată de doar 771 de persoane.

Angajaţii Serviciului Paşapoarte se aşteaptă la o creştere substanţială a numărului de cereri în luna august, în special din partea braşovenilor care lucrează în străinătate şi care vor folosi perioada concediului în ţară pentru reînnoirea documentelor.

Actele necesare

Cei care doresc să obţină un paşaport trebuie să se prezinte la ghişeele serviciului, de pe strada Turnului nr. 13, cu o cerere, documentele de identitate şi cele de căsătorie (dacă este cazul). Valabilitatea paşapoartelor simple electronice este stabilită, la trei ani, pentru persoanele care nu au împlinit şase ani şi cinci ani pentru persoanele care au împlinit această vârstă.

Valabilitatea paşapoartelor simple temporare este de 12 luni. Contravaloarea paşaportului electronic este de 244 de lei, iar a celui temporar de 84 de lei.

Programul săptămânal pentru depunerea cererilor este: luni - 8.30-16.30, marţi - 8.30-18.30, miercuri - 8.30-18.30, joi - 8.30-16.30, vineri - 8.30-16.30.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite