Emoţii la evaluarea naţională. Vezi aici ce subiecte au primit elevii la proba de limba română

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 5000 de absolvenţi de clasa a VIII-a au trecut astăzi prin febra primei probe a evaluării naţionale. Miercuri urmează proba de matematică.

Examenul a început la ora 9.00 şi a durat trei ore. La primul subiect, elevii au avut de făcut o analiză stilistică a unui fragment la prima vedere din basmul „Rodul tainic" de Ioan Slavici.

În plus, candidaţii au mai avut de rezolvat şi alte câteva cerinţe care le verificau cunoştinţele gramaticale. Ultima cerinţă a acestui punct a fost realizarea unei scurte compuneri în care să demonstreze fragmetul primit aparţine unui basm.

La punctul al doilea, elevii au primit un text sţiinţific, dintr-o enciclopedie pe care au fost nevoiţi să îl analizeze morfologic şi sintactic. În final, au trebuit să facă o compunere în care să descrie „un tablou impresionant din natură, real sau imaginar". 

Primul subiect este cotat cu 42 de puncte, iar al doilea, cu tot cu compunerea despre natură, are 36 de puncte. Se mai acordă 12 puncte pentru punctuaţie, ortografie, caligrafie şi aşezarea în pagină,iar 10 puncte sunt din oficiu.

În funcţie de notele pe care le vor obţine la teste evaluării naţionale, elevii vor putea intra la liceul dorit. Media generală a notelor obţinute la evaluare vor reprezenta 50% din media finală a admiterii. Celelalte 50 de procente le reprezintă media anilor de gimnaziu. Probele evalurării sunt susţinute de elevi chiar în şcolile unde au învăţat.

Calendarul următoarelor probe

Următoarea probă pe care o vor susţine elevii va fi cea de Limba şi literatura Maternă, programată pentru mâine, 21 iunie, la care vor participa doar elevii care au studiat în limba maternă. Pe 22 iunie, miercuri, elevii vor susţine proba la matematică.

Rezultatele iniţiale vor fi afişate pe 24 iunie, iar cele finale, după corectarea contestaţiilor, pe 27 iunie.

Prima etapă a admiterii la liceu va avea loc pe 12 iulie cînd se va realiza repartizarea computerizată a absolvenţilor de clasa a VIII-a.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite