Braşov: Elevii, interesaţi să lucreze în firmele germane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Câteva zeci de elevi vor putea învăţa ce presupune unele meserii
Braşov: Câteva zeci de elevi vor putea învăţa ce presupune unele meserii

Elevii Liceului „J. Honterus" s-au arătat interesaţi de oferta de locuri de practică prezentată de firme române şi germane din Braşov.

Tinerii au avut astăzi posibilitatea de a afla în ce societate pot desfăşura o săptămână de practică, pentru a se orienta ulterior în cunoştiinţă de cauză asupra carierei. Preşedintele Clubului Economic German din Braşov, Werner Braun, iniţiatorul proiectului, a precizat că prin acest demers „dorim să dăm posibilitatea tinerilor să verifice dacă meseriile pe care visează să le practice li se potrivesc".

Câteva zeci de elevi au primit informaţiile necesare, iar timp de o săptămână, în funcţie de solicitări, vor putea lucra efectiv în echipe de proiectare, de service sau de vânzări ale unor firme importante din Braşov. De asemenea, tinerii vor putea să înveţe efectiv ce înseamnă să activeze în departamente de resurse umane sau financiare.

Avantaje reciproce

Proiectul a fost susţinut şi de Inspectoratul Şcolar Judeţean, reprezentantul aceste instituţii la întâlnire, prof. Georgeta Ţuţea precizând că „ideea este excelentă. Tinerii nu ştiu de multe ori ce carieră să urmeze. Ajung să piardă timp important începând o facultate pe care apoi o abandonează sau o finalizează dar se angajează în alt domeniu decât cel pentru care s-a pregătit".

Hartmut Hohaus este directorul general al unei firme recunoscută pe plan mondial pentru calitatea produselor sale. El consideră că ambele părţi, angajat şi angajator, au de câştigat dacă tinerii fac alegerea unui loc de muncă în cunoştiinţă de cauză. De asemenea, Carmen Amza, şeful serviciului de resurse umane a unei importante firme braşovene, ne-a spus că „este foarte important ca tinerii să ştie ce drum vor să urmeze. Dorim ca elevii să lucreze în firme din Braşov. În general, tinerii, chiar dacă părăsesc oraşul pentru a studia o perioadă în altă parte, intenţionează să se întoarcă. Este şi cazul fiului meu, student acum la Birmingham".     

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite