Elevii de la sate nu mai vor la şcoală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Profesorii câştigă 4000 de lei net, pe lună
Profesorii câştigă 4000 de lei net, pe lună

Unul din zece elevi braşoveni au rămas coreijenţi la una sau mai multe materii în primul semestru al acestui an şcolar. Mai mult, elevi din mediul rural aleg să abandoneze şcoala.

Raportul întocmit de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar referitor la starea învăţământului braşovean în primul semestru al acestui an nu este deloc îmbucurător.

Datele prezentate reflectă un interes din ce în ce mai scăzut al elevilor de la ţară pentru educaţie, dat fiind faptul că tot mai mulţi aleg calea abandonului.

Din datele existente, cea mai afectată de abandonul şcolar este Şcoala Generală nr. 3 din Făgăraş, unde peste 50 de elevi din ciclul primar şi gimnazial au părăsit băncile.

Este vorba despre un abandon uluitor. Şcoala a rămas, practic, cu două clase mai puţin. Şi la şcoala din Rupea, 32 de elevi au părăsit şcoala.

Abandonul şcolar crescut poate fi explicat şi prin existenţa comunităţii de romi de aici. În total, vorbim de 444 de elevi care au abandonat şcoala", a spus Dorel Agache, inspector şcolar general.

Rezultate slabe la sate

Statistice relevă un grad de promovabilitate mai scăzut la sate, decât în mediul urban. Peste 93% dintre elevii de la oraşe din ciclul primar şi gimnazial au promovat în primul semestru, în timp ce, în mediul rural, au promovat, 87,31%, din aceeaşi categorie.

Rezultatele de pe primul semestru sunt întotdeauna mai slabe, se înscriu, oricum, într-o limită a normalităţii la Braşov, faţă de anii trecuţi", a mai spus Dorel Agache.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite